icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5993415
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
28 augusti 2012 20:40
9

Spännande matdag

Dagen har varit fylld av spännande upplevelser, bland annat ett besök på Operans tak. Jo, faktiskt. De har av någon anledning byggt en restaurang där och dit var vi på besök på en pressvisning som förhoppningsvis genererar både artiklar och ny kunskap. Den handlade bland annat om kameror, cloudlösningar och routrar, precis mig grej (datorer och teknik). Kocken var mycket begåvad, jag har aldrig ätit en så god pilgrimsmussla (förrätt) och torskryggen var alldeles perfekt tillagad (varmrätt), till och med efterrätten (hjortronsufflé med hjortron på längden och tvären i olika former och fasoner) var god trots att jag inte tycker om alla fröna i hjorton. Det var en upplevelse att bli serverad mat som tillagats av en mästerkock, Magnus Ek tror jag ha hette. Det var verkligen milsvid skillnad mellan att "laga mat" och "laga mat" kan jag säga. Många av oss tycker att vi är rätt duktiga på att laga mat. Och med amatörmått mätt kanske några till och med är det. Men herre min skapare vad man kan göra med mat om man är proffs... Jag som inte trodde jag gillade musslor, fisk eller hjorton. Jag får nog omvärdera det, åtminstone till en viss del. Jag älskar musslor och fisk, om det tillagats av Årets Kock 2011 (eller om det var 2012). Som en bieffekt blev jag sugen på att gå någon form av kurs i matlagning. Jag har insett hur lite jag vet, hur lite jag kan och så mycket det finns att lära sig... Bilderna är från operans tak, från The Cube.

Kommentarer

  • 28 augusti 2012 20:47
    lflickan
    Det kan verkligen vara skillnad på mat och mat. Sen kan man bli grymt besviken på restaurangmat med, jag kan nog laga bättre än en del kockar på vissa ställen om jag får säg det själv. :) Häftig utsikt!
  • 28 augusti 2012 20:55
    Fast för det priset som jag såg att de tar för ett kuvert ska man nog ha rätt att bli serverad riktigt god mat. Om jag trodde att jag skulle kunna bättre själv för 1 500:- per kuvert skulle jag klagat och skickat tillbaka maten faktiskt :-) Utsikten var lite läskig tyckte jag, jag är rätt höjdrädd men jag skulle ju prompt titta också. De-senitivitetsträning tror jag det kallas (eller något åt det hållet). Stod kvar och tittade tills marken kändes stabil och pulsen normal igen, det tog en stund. Tror det är någon form ab KBT, men jag har aldrig fått sån terapi så jag har försökt lista ut själv hur jag ska göra för att mästra höjdrädslan så den inte mästrar mig.
  • 28 augusti 2012 21:02
    lflickan
    Oj, det var inte illa. Nej, det hade jag ju aldrig klarat att slå den nivån, inte på långa vägar. Tänkte mer på vanliga restauranger när man betalar 200 kr för varmrätt. Det var modigt att du ändå vågade dig på att försöka bota dig själv. :)
  • 28 augusti 2012 21:05
    Mormala restauranger kan vara lömska, för vissa är underbara och vissa... inte. Fast frågan är om jag skulle klara att leverera exakt likadana rätter, varje gång, ens på den nivån? En enstaka rätt skulle jag nog klara, en gång. Kanske :-) Just när jag står där känner jag mig bara liten och ynklig, men efteråt äger jag världen :-)
  • 28 augusti 2012 21:09
    lflickan
    Torr fläskfilé och rinnande chokladpudding kan jag nog slå även om jag gör flera portioner, utan att skryta. :) Var väl inte den finaste restaurangen jag fick det på och servicen var nästan obefintlig, men ändå. Är ju väldig skillnad på ställen, helt klart. Men det är sällan jag tycker maten är värd 2-300 kr för en varmrätt. Det är gott men inte mycket mer än så. Är ju inte direkt kräsen men förväntar mig nog mer av mat ute än hemma.
  • 28 augusti 2012 21:23
    Du skulle nog trivas på Parma i Sundbyberg, jag har aldrig fått en dålig maträtt eller dålig service där och jag tror de är billigare än 2-300:-/kuvert faktiskt ([LANK]http://www.restaurangparma.se/restaurangparma.html[/LANK]) men just Sumpan är speciellt. Det går 14 restauranger på dussinet i Sveriges minsta kommun, så de måste konkurrera med allt de har för att överleva. Den bästa pizzan jag någonsin ätit fick jag där, De Niro (4 sorters salami! Man kan inte göra fel med 4 sorters salami på en pizza!) :-)
  • 28 augusti 2012 21:26
    lflickan
    Då måste jag ju definitivt testa det stället om jag råkar hamna där nån gång. Man går ju ut och äter och betalar ju ett högre pris (jämfört med att laga själv) för att få just bra service och bra mat.
  • 28 augusti 2012 21:29
    Exakt, man vill bli lite ompysslad och bortskämd också. God mat och trevlig personal är det bästa :-):-)
  • 29 augusti 2012 07:01
    Jag minns en vildsvinsfilé som jag blev serverad på en fin och dyr resatrang. Den smakade ingenting. Kocken hade förmodligen ingen aning om vad han skulle krydda den med. och jag som satt och tyckte det skulle bli så spännande att se hur ett proffs tillredde denna godbit!Jag lagar bättre vildsvin själv! Så visst skiljer det sig från kock till kock! TUr att du hamnade hos en bra kock! En riktigt fin dag på jobbet fick du, inte många arbetsplatser som har den utsikten ;)

Logga in för att skriva en kommentar.