Svårt att laga lamm?
Kommentarer
-
nej nej nej Tjälknäl, stavade fel.. :( http://www.recept.nu/1.221831/recept.nu_redaktionen/huvudratt/kott/tjalknol
-
det tar dock tid..
-
kälknöl på lamm borde kanske funka?
-
Är inte det svårt?
-
Tänkte säga att tid inte är något problem, men 10 timmar var kanske att ta i :-)
-
Oj, 3 dygn! Fast det såg ju gott ut ska erkännas :-)
-
när jag gjort tjälknöl, då har jag slängt in den i ugnen på eftermiddagen/kvällen och låtit den ligga över natten... Då känns inte tiden av alls faktiskt.
-
här är ett recept specifikt på Lamm: http://paulaz.se/?p=1252
-
Lamm i alla former är gott, men godast är stekta lammkotletter med vitlök och en krämig potatisgratäng eller bara med en god sallad. Lamm går också att göra mustiga grytor på och kokt lamm med dillsås går inte heller av för hackor. Tillagas som kalv/nöt. Nu blev jag riktigt sugen på lammkotletter så det blir en djupdykning i frysen. Jag vet med bestämdhet att det finns flere paket med kotletter inhandlade i Rinkeby till en mycket överkomlig penning. Lycka till.Testa dig fram - du kan bara misslyckas:-)
-
två tre dygn hade jag nog inte kört på, men man kan ju provsmaka efter ett tag... :P
-
Att laga lamm i lergryta kan jag rekommendera!
-
Det låter så himla gott, vitlök gillar jag ju och gryta är ganska svårt att misslyckas med. Lammkotletter har jag sneglat på också, men jag har aldrig riktigt vetat hur man kryddar dem eller vad som passar. Lergrytan vet jag inte vart jag gjort av, den har jag nog städat bort sen länge tyvärr. Synd egentligen.
Logga in för att skriva en kommentar.