icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5996119
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
12 mars 2011 11:41
12

Svårt att laga lamm?

Det enda jag gjort med lamm är fyllda paprikor, men det här såg också gott ut: [LANK]http://www.tasteline.com/Recept/Lammfarsspett_for_grillen_grillpannan[/LANK] Ni som kan, är det svårt att laga lamm? Vad ska man tänka på?

Kommentarer

  • 12 mars 2011 11:49
  • 12 mars 2011 11:50
    det tar dock tid..
  • 12 mars 2011 11:46
    kälknöl på lamm borde kanske funka?
  • 12 mars 2011 11:47
    Är inte det svårt?
  • 12 mars 2011 11:51
    Tänkte säga att tid inte är något problem, men 10 timmar var kanske att ta i :-)
  • 12 mars 2011 12:06
    Oj, 3 dygn! Fast det såg ju gott ut ska erkännas :-)
  • 12 mars 2011 11:57
    när jag gjort tjälknöl, då har jag slängt in den i ugnen på eftermiddagen/kvällen och låtit den ligga över natten... Då känns inte tiden av alls faktiskt.
  • 12 mars 2011 11:59
    här är ett recept specifikt på Lamm: http://paulaz.se/?p=1252
  • 12 mars 2011 12:12
    Bgitta
    Lamm i alla former är gott, men godast är stekta lammkotletter med vitlök och en krämig potatisgratäng eller bara med en god sallad. Lamm går också att göra mustiga grytor på och kokt lamm med dillsås går inte heller av för hackor. Tillagas som kalv/nöt. Nu blev jag riktigt sugen på lammkotletter så det blir en djupdykning i frysen. Jag vet med bestämdhet att det finns flere paket med kotletter inhandlade i Rinkeby till en mycket överkomlig penning. Lycka till.Testa dig fram - du kan bara misslyckas:-)
  • 12 mars 2011 12:19
    två tre dygn hade jag nog inte kört på, men man kan ju provsmaka efter ett tag... :P
  • 12 mars 2011 18:14
    gittan52
    Att laga lamm i lergryta kan jag rekommendera!
  • 12 mars 2011 19:07
    Det låter så himla gott, vitlök gillar jag ju och gryta är ganska svårt att misslyckas med. Lammkotletter har jag sneglat på också, men jag har aldrig riktigt vetat hur man kryddar dem eller vad som passar. Lergrytan vet jag inte vart jag gjort av, den har jag nog städat bort sen länge tyvärr. Synd egentligen.

Logga in för att skriva en kommentar.