Synd om mig
Bara ett litet förråd, 2m i takhöjd, 1,20*1,2 ungefär. En liten roller och lite färg. Nakna MDF-skivor som skulle bli fina. Det kan ju inte vara så svårt?
Jag är så öm i armarna idag att det nästan är komiskt.
Det som är mindre komiskt är att det behöver göras om, minst en gång till. Men sedan är det dags för hyllor, krokar och lite lättare arbete. Sortera saker, kanske åka en sväng till återvinningen igen. Rensa ut lite, lite Feng Shui i garaget känns rätt.
Vikten ligger kvar runt 76-77kg, men kroppsfettsprocenten kryper sakta nedåt även om inte vikten gör det. Jag får väl hålla huvudet kallt i värmen och se vad som händer.
Jag undrar om jag hade ihjäl squashen, jag försökte flytta den från växthuset och den verkade bli superdeprimerad direkt, slokar betänkligt. Jag får väl hålla den blöt och se om den hämtar sig, men jag tror jag råkade döda den.
Man lär sig så länge man lever, inga såna i växthuset i fortsättningen.
Smultronen är i full blom och ger bär i mängder. Paula springer och plockar och äter så fort hon får en chans. Det var så jag tänkte mig det skulle bli för ett par år sedan, när vi flyttade in och vi satte de små plantorna vid husväggen. Det värmde hjärtat att se barnet springa omkring med smultron i hela ansiktet och skratta.
Eftersom jag inte är så sugen på varm mat fortsätter jag botanisera bland mina recept från förra sommaren. Kalla sallader är lättlagade och smidiga. Igår blev det pastasallad med bacon, ägg och en pestovinägrette på hemgjord pesto. Nu är den röda peston nästan slut, men jag är lite sugen på att göra egen valnötspesto på svensk ost, jag är lite egendomlig på det viset att jag bekymrar mig för hur långt råvarorna måste åka och Västerbotterost är bättre än parmesan i det avseendet.
I förrgår satsade jag på en pastasallad med kassler och äpplen i honungsvinägrette, och det var en absolut hit. Det tänker jag vidareutveckla, när jag får tillfälle. Jag funderar på att hitta på något med ett annat recept från i somras, pastsasallad med pestovinägrette, eftersom babyspenat, kassler och feta är en kombination som fungerar väldigt bra.
Caesarsallad eller en grekisk sallad har jag funderat på också. Jag är helt ointresserad dock, mat är inte gott när det är över 30°C och vindstilla. Men det ska bli svalare, har de lovat.
Det är både måndag och ny månad imorgon. Bra chans att starta träningen igen, och komma igång. Två, tre veckors lugnare träning så är jag i kapp igen.
Det kör vi på!
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.