icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5998979
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
1 oktober 2011 21:51
4

Tandoorikyckling

Det var ganska enkelt, men vansinnigt gott, att göra tandoorikyckling. Redan igår blandade jag 2 burkar lättcréme fraiche med kryddor (chili, paprika, ingefära, garam masala, gurkmeja) tills det blev lite zing i blandningen. Sen delade jag 3 kycklingbröst i lagom bitar och petade ner i kryddblandningen och lät dra hela natten. Efter löpningen kastade vi på ris i riskokaren, så slipper man bry sig. Den har varmhållningsfunktion och kan stå i åtminstone 5 timmar. När hungern började göra sig påmind hällde jag ner hela konkarrongen, kyckling, kryddfraich och allt, i varm olja och steke på ganska låg temperatur tills det fått rtt krämiga konsistens och kycklingen var klar. Det blev inte den där knallröda färgen som man får på restaurang, men smaken var den rätta vilket får mig att tro att de använder karamellfärg för att få det så där illrött ;-) Inte världens smalmat, och egentligen ska man använda matlagningsyoghurt men man tager vad man haver :-)

Kommentarer

  • 1 oktober 2011 22:47
    Tror det finns mer eller mindre rött paprikapulver, brukar uppleva det som ibland får man till den där röda färgen, ibland inte. Gott blir det alltid!
  • 2 oktober 2011 03:03
    Det var kanonlätt åtminstone, jag får testa fler paprikasorter och se vilken som blir bäst :-)
  • 2 oktober 2011 10:41
    Jag brukar ta hela kycklingdelar med skinnet kvar, på med geggan ovanpå och in i ugnen, funkar det med! :)
  • 2 oktober 2011 15:05
    Tabirimiri
    en av mina favorit maträtter detta =)

Logga in för att skriva en kommentar.