Väcker benen lite
Väckte benen med en kort, men intensiv cykeltur framför TV:n och jag måste erkänna att det var väldigt skönt! Blodcirkulation är grejen
Jag är fortfarande stel och lite öm, men efter att ha cyklat mår jag bättre. Det känns som att jag mår bättre.
31km/h är rätt bra fart, jag skulle nog inte våga hålla det utomhus faktiskt.
Provade ett nytt recept på kyckling i pasta med citron och parmesan, eftersom jag saknade en del ingredienser fick jag improvisera kryddningen lite men det gick bra det med. Det blev förvånansvärt mättande, trots att jag tyckte portionen var lite liten när jag tittade på den.
Kan vara fullkornspastan som spökar. Eller kycklingen. Eller bara kombinationen. Hur som helst landade den på 481kcal, 47g protein, 41g kolhydrater och 11g fett.
Det ser lite blekt ut, så jag kanske ska slänga på mer färgglada grönsaker till nästa gång, men om man gillar parmesan är detta kanske världens godaste pasta.
Paula fick syn på den och utbrast "Åååh, min favorit!" och svängde i sig nästan hela sin portion. Maken åt tills han var fyrkantig
Den kan dessvärre inte klassas som LCHP, den är ganska high protein men inte low carb, men det är perfekt träningsmat om man tränat hårt någon dag och snabbt behöver fylla på med nya kolhydrater för att orka träna snart igen - eller om man tagit ut sig och behöver fylla på igen för att återhämta sig.
Vill man ha mer fett kan man byta ut matlagningsbasen mot grädde. Var vaksam på mängden bara så inte pastan blir slaskig.
Receptet:
Ingredienser 4 portioner
600 g Kycklingbröstfilé
2 dl Purjolök
2 tsk Rapsolja
1 st Citron
200 g Spaghetti KUNGSÖRNEN
1 dl Parmesanost hårdost riven fett 30%
1 dl Milda Minimat 7% fett
150 g Haricots Verts
Gör så här
- Dela kyckling i mindre bitar. Strimla purjolök.
- Hetta upp olja i en traktörpanna och bryn kycklingen. Blanda ner purjolök och låt steka med tills den är mjuk. Pressa över citron och smaka av med salt och peppar.
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och blanda ner pasta, parmesan och matlagningsbas i kycklingpannan. Låt bli varmt.
- Koka upp haricots verts hastigt i lättsaltat vatten och servera till pastan.
Gillar
Kommentarer
-
Parmesan kan verkligen sätta 'färg' på de flesta maträtterna, jag är barnsligt förtjust i det, lite för förtjust skulle jag kanske säga.
Verkar onekligen jättegott.
-
Oj, vilken rivstart på dagen. Härligt 👏😅
-
klaraelv, jag är helt på din linje, parmesan är sjukt gott! När jag höftade hur mycket det skulle vara blev det dubbelt så mycket parmesan, men nu hade jag bestämt att jag skulle följa receptet så resten satte jag fram som bordskrydda. Fungerar det med, man får smaka mycket ost
Tack Magsi56!
Logga in för att skriva en kommentar.