Värme och mat
Jag tänker genomföra ett experiment dessutom. Istället för att servera grönsakerna till maten tänker jag ta mina före maten och äta dem. På så vis borde portionerna automatiskt bli mindre, eftesom jag inte är hungrig när jag sätter mig till bords och jag är dessutom redan på gång att byta mattallrikarna till mindre tallrikar.
Stora tallrikar lurar oss att äta mer!
Det kommer att gå åt en hel del frysta grönsaker nu när det är varmt, eftersom färska håller sig så dåligt i värmen men frysta sommargrönsaker eller herrgårdsgrönsaker är inget dåligt alternativ.
Jag ska bli bättre på att ha färsk frukt hemma också. Apelsin, äpple och banan är det som går åt mest när vi väl har det hemma, men en mango lite då och då är gott. Fast idag ska jag göra melondricka, på receptet jag nämde i juni: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&UserID=16043&BloggID=15811349
Det blir en god och svalkande dryck och den lär inte hinna bli gammal i det här vädret. Jag får nog göra på hela melonen om det ska räcka till hela familjen...
Kommentarer
-
Jag brukar göra så att jag lägger på grönsakerna först på tallriken. Då tar de upp mest plats och det blir lagom mycket plats kvar till den övriga maten - och då ser det heller inte ut att vara lite mat. Perfekt :-)
Logga in för att skriva en kommentar.