icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 6106930
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
8 september 2010 21:41
2

Varför?

Varför heter det "lök på laxen"? "Strö salt i såren" och "lägga sten på börda" kan jag förstå. Men lök på lax är ju gott, så hur i hela fridens namn kan det vara negativt, som SAOB påstår?

F ö kommer jag aldrig mer steka lax när man kan tillaga den till perfektion i ugnsfast form med lite kryddor, en väldig massa lök och flera skivor citron ovanpå. Jag satte in laxen i 200 grader varm ugn, ganska långt ner, och lät den stå inne tills potatisen kokat färdigt. Rysligt gott!

Citronsaften sipprade ner ur de ganska tjocka citronskivorna, ner på laxen och blandade sig med safterna från laxen så det bev aldrig vidbränt trots att jag bara smörade formen lätt. Jag visste att man kan göra så med vit fisk, men att det skulle fungera med lax trodde jag faktiskt inte.

God natt!

Kommentarer

  • 8 september 2010 21:56
    Kicka
    Lax i ugn är grymt gott, tack för middagstips som jag ska ha imorgon ;) !
  • 8 september 2010 22:13
    Shiizuka
    Lax i ugn är nästan den enda fisk vi äter här i huset. Ja lite överdrivet kanske men nästintill sant. Gott är det!

Logga in för att skriva en kommentar.