Veckan som gick
Veckan som gick var inte den bästa. Flera gången havererade mina planer, så jag förväntar mig ett plus både på våg och måttband. Men det är som det är i så fall, jag tänker inte sluta försöka för det. Det enda som hänt är att det tar en vecka längre än förut att nå dit jag vill.
Jag är för övrigt extremt förtjust i vår airfryer.
Så här perfekta ägg kan jag inte göra varesig på spis eller i äggkokare.
Bild: Perfekta ägg.
Om man inte sköljer dem i kallt vatten utan låter dem svalna av sig själva blir de perfekt torra inuti utan missfärgad vita.
Så bra ägg har jag aldrig fått innan.
Jag bakar bröd och muffins i den också, nu senast pepparkaksmuffins. Istället för blåbär tillsatte jag 100g mosade pepparkakpr och ett extra ägg.
Möjligen är 22 minuter på 180°C lite för länge, ytan blir lite krispig, så det kanske går bra med 20 minuter också. Jag har inte hunit testa det.
Bild: En bit in i muffinsbaket knäppte jag en bild.
Det bästa är att Paula kan vara med, en Airfryer är lätt att hantera. ingen het ugn hon kan bränna sig på. Det går snabbt nog för en otålig fem-och-ett-halvt-åring också. Till och med min teknikfientliga pappa tycker om Airfryer efter att de skaffade en.
Kroketter, perfekta pommes, kycklingbröst, paj, köttfärslimpa... det mesta kan man faktiskt göra i en Airfryer men utan att behöva tillsätta olja eller smör. Perfekt för mig som får besvär om det blir för fett.
Och nu då även koka ägg
En äggkokare rymmer bara 7 ägg f ö, jag vet inte hur många jag kan klämma in i vår, men det är nog ganska många. Kan ju vara bra till julbordet
Bild: "bara" 7 set, men då räknar appen inte med de 11 uppvärmningssetten.
Eftersom jag tränar så tungt får jag tryckont av den stång jag har, en 25mm, så utnyttjade jag Black Friday och skaffade ett kraftigt prissänkt viktpaket för 50mm-stång istället. Den kommer om några veckor påstod orderbekräftelsen, men jag hoppas den kommer tidigare.
När jag skaffade 25mm-stången och vikterna till den anade jag inte att jag så snabbt skulle bli så stark att jag maxade ut vad jag kan lägga på den utan att få tryckont. Jag kan nästan höra alla som känner mig sucka och himla med ögonen nu
Jag önskar er alla en trevlig och fridfull advent.
Gillar
Kommentarer
-
Hur många watt är din airfryer på? Tänker att det kan variera på "koktiden" och gradantalet på äggen pga skillnad i effekt. Ska nog prova i min en dag framöver. Dina muffins ser jättefina ut, kanske ska prova det också...
-
Jag tror inte jag förstår? Är inte 140°C samma oavsett airfryer?
-
Jo självklart är det så, men kan ju vara så att tiden blir lite annorlunda. Viss skillnad på hur lång tid det tar att nå 140° vid olika effekt. Jag får prova mig fram
-
Aaaah, nu fattar t om jag
Um maken sa något om 2 215W, är det den siffran du menar?
-
Airfryer kanske är bra, men jag tror inte att det finns plats i min hjärna för att lära mig hur den fungerar.
Inser, kanske med ålders rätt, att jag klarar mig bra med de hjälpmedel jag har. En äggkokare jag hade tidigare har förpassats till återvinningen, det går bra att koka äggen i en vanlig kastrull, tänker jag.
Jag tror säkert att ny teknik är en tillgång i köket för kommande generationer, och jag tycker att det är intressant att läsa om det men undrar om det någonsin kommer in ny teknik här. Det har alltså inget om den nya tekniken i sig att göra, utan om storleken på min hjärna och vad jag egentligen behöver.
PS: Havererade planer innebär bara att vi behöver planera lite ”bättre” framöver DS
-
Ja, precis så menade jag :)
Gittan, jag använder airfryern mycket i stället för att värma upp min varmluftsugn, mycket mer ekonomiskt/energibesparande för mitt enmanshushåll. Min airfryer är på 1500 W, medan ugnen drar det dubbla och även har uppvärmningstid till önskad temperatur.
.
-
Jag hinner glömma bort att jag har en Airfryer emellanåt, men när jag använder den så är jag alltid nöjd. Bäst är det med kycklingvingar, dom blir väldigt goda och knapriga🙂
Tack detsamma🙂
-
Gittan52, alla kan inte bli saliga på samma, jag föredrar min AF till en hel del eftersom den är både snabbare och bättre än varmluftsugnen, och det är inte fler vred på vår än ugnen. En inställning för temperatur, en för tid och sen är man redo att rocka. Men sedan ska ju intresset och viljan finnas, och gör det inte det kan det vara hur enkelt som helst, det går inte att lära sig. Sån är jag med ljud och högtalarsystem. Maken påstår att det är så lätt som att sätta i en kontakt, men om jag någonsin lärt mig det så hinner jag glömma det till dan därpå. Så han får sköta ljudet hemma helt enkelt
Lovis, jag har ungefär samma erfarenhet, varmluftugnen tar längre tid på sig att bli klar från det att man sätter på den tills det är klart och jag är ganska säker på att det faktiskt går fortare att bli klar i en AF också. Samma sorts kycklingdetaljer blir klara på kortare tid (temp mätt vid ben) i AF än från ugn.
Paloma, det är ett aber här också. Vi har den i ett skåp för den är ju så stor men då ser jag den inte och glömmer den i perioder. Sen kommer jag på att 'justeja!' och så åker den fram igen
Paula kallar den för "dinosaurien" eftersom den, enlig henne, lät som en men jag tror det är för att den är så stor som en
Logga in för att skriva en kommentar.