Vilodag
Det är inte utan ett visst mått belåtenhet jag tar vilodag idag. Än så länge håller jag mig till planen, två veckor avklarade och två kvar. Om två veckor utvärderar jag vad jag åstadkommit på gymmet och sätter ett nytt 4-veckorsmål.
Löpningen haltar förstås, jag är ju definitivt inte van att köra både böj och mark två gånger i veckan så det vore väl konstigt om jag inte märkte av något. I så fall hade jag nog påstått att jag mesade lite på gymmet faktiskt.
Bild: Airtrim, luftväxlaren skyddar luftrören när det är kallt.
När det är kallt ute är det inte så dumt med en Airtrim som skyddar luftrören. Det enda jag inte frös om häromsistens när jag var ute och sprang var näsan. Kylan letade sig in överallt, trots att termometern bara sa -12´när jhag var ute. Jag fattar inte det, jag har sprungit med den utrustningen förr, i betydligt kallare väder utan att frysa så mycket som jag gjorde igår.
Det skulle kunna ha med luftfuktigheten att göra kanske, jag har för mig att den var rätt hög igår. Men jag vet inte, jag är ingen meteorolog och jag kan inte ett jota om sånt där. Jag skulle förmodligen frysa ihjäl i fjällen.
Kålpuddingen blev kanongod, jag blandade ut lite finstrimlad lök i kålen när jag monterade puddingen och den blev kanongod. Kålen fick en rejäl stekning, men de tjockaste bitarna var fortfarande lite al dente när den var klar. Det där är sån mat jag kan äta mig förstörd på
Jag älskar den svenska husmanskosten, de gamla klassiska rätterna. De där som förr var vardagsmat, men som nu knappt går att få tag på om man inte har turen att bo i närheten av något värdshus som fortfarande kan konsten att servera sådant. Här i huvudstaden ska allt bara vara kebaber, pizza, burgare på längden óch bredden, sushi, wok, falaffel eller något annat utrikiskt. Inget fel i det, men har ni någon aning om hur svårt det är att få tag på en köttförslimpa med brunsås och kokt potatis nu för tiden till lunch? Eller ett rejält rotmos? Kalops? Sjömansstek? Dillkött? Skomakarlåda? På en del ställen kan man beställa malda slaktavfallsbollar (påstås vara köttbullar) med pulversås och potatis eller pulvermos. En kvalité jag knappt skulle mata en gris med.
Nej, ska det bli husmanskost får jag helt sonika laga den själv. Själv är trots allt bäste dräng ibland, eller vad säger ni? Då får jag dessutom kaffe på maten, inte ens det är det säkert att de har och det anser jag vara av största vikt. En restaurang som inte har kaffe på maten kommer jag inte att besöka igen.
Är det ett storstadsfenomen, att lunchrestaurangerna nu för tiden serverar allt utom husmanskost?
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.