icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Tillbaka igen med ny diet 5:2.

2000 kcal/dag
500 kcal/fastedag
24 januari 2011 13:38
3

Snackstips till Dukan-dietare.

[KURSIV][FET]Ett tips till oss som håller på med dukan [/FET]och även ni som är Lchf eller GI förespråkare passar detta otroligt goda snacks som handen i skålen på en lördagkväll!;) [FET]Nämligen Wildchips! [/FET] [FET][KURSIV]Lite info om Wildchips taget från deras egna hemsidan:[/KURSIV][/FET] [FET]Wild Chips är en delikatess[/FET] framställd med hjälp av människans äldsta beredningsmetoder: torkning, rökning och saltning. Råvaran består av 100 procent rent kött från Älg, Ren och Hjort av bästa kvalitet. [FET]Wild Chips är en exklusiv delikatess [/FET]som passar såväl som tilltugg till en drink, ett gott öl eller vin såväl som smak-förhöjare i matlagning. Äter man dem som snacks avnjuts de allra bäst flinga för flinga, vilket i sin tur gör att påsen räcker länge. En del kan tycka att påsen väger lätt, men då skall man beakta att ca. 2/3 delar av råvarans vikt försvinner vid beredningen. [FET]En sak som kanske inte så många tänker på [/FET]är att all föda som vi äter är påverkad av den omgivande miljön. Det gäller såväl vegetariska som animaliska livsmedel. [FET]Jämför t ex. en tomat som fått växa i lugn och ro [/FET]i naturligt takt fått nå en god smak med en som stressats fram för att snabbast möjligt hamna i grönsaksdisken, och som oftast inte smakar någonting. Allt för vanligt idag. Kött från vilt är tyvärr mycket dyrare än andra köttslag. Det har främst med tillgången att göra. Men i gengälld kan den som uppskattar att konsumera naturliga saker inte hitta någonting som är naturligare och mer ekologiskt än Wild Chips. Wild Chips är bokstavligen en produkt från Sveriges vilda natur. [FET]Bra kött från vilt har en betydligt djupare karaktär [/FET]än industriellt producerat nöt-, fläsk eller kycklingkött. Mycket av det nöt-, fläsk- och kycklingkött som vi äter i dagens moderna samhälle är "industriellt pro-ducerat": Djuren får äta likartad föda och får därför också en likartad smak. Nöt- och fläskkött tex, som förr i tiden på ett naturligt sätt var tydligare i sina egna karaktärer skiljer sig nuförtiden obetydligt åt i smak . [FET]Viltkött däremot har en tydligare karaktär [/FET]av den naturliga miljö det levt i. Därför smakar en ren som slaktats i september mycket mildare eftersom den ätit blad och gräs under sommar och höst, medan en som slaktats i februari eller mars har en mycket kärvare smak beroende på att dess föda under vintern bestått av en mycket kärvare diet. [FET]Beredningsmetoden...[/FET] [FET]För att få fram den exakta smak, konsistens och hållbarhet [/FET]som vi avser, krävs att vi lyckas balansera torkningen, rökningen och saltningen på ett mycket precist sätt. Det har tagit oss lång tid och mycket möda innan vi blev nöjda med vår produkt. Nu vet vi hur vi måste göra för att lyckas. [FET]Slutresultatet har blivit en underbar “flinga”[/FET] med behagligt rund viltsmak och ett rejält tuggmotstånd, utan att den upplevs som torr eller svårtuggad. Med tanke på hur vår moderna kost allt mer blir mjukare i konsistensen får våra tänder och tandkött inte den “motion” som krävs för att hålla dem friska och starka.[/KURSIV]

Kommentarer

  • 24 januari 2011 14:07
    Ja mycke gott men dyrt. Går ju att göra själv med
  • 24 januari 2011 14:09
    [KURSIV][FET]SV MissMullig:[/FET] Ja det är väl det som är nackdelen:) Javisst går det göra själv! Har en kompis som jagar, Vad smart du är! :) När han får in mer kött nästa gång ska jag köpa torkat av honom! Fick en älgstek igår av en annan kompis, men vet inte om det är möjligt att torka det nu då de är fruset m.m. ? [/KURSIV]
  • 24 januari 2011 14:19
    Det går säkert. Lätt skiva super tunnt då den är frusen med. Även grönsaker är gott att torka

Logga in för att skriva en kommentar.