icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu är det dags igen och denna gången att för gott få väga normalvikt. Men med hjärtat denna ggn tänkte jag. Grattis till alla som lyckats helt, jag hoppas jag får tillhöra den skaran snart.  Stor kram Sandra
10 september 2012 20:21
26

Ätbart med lite kolisar??

Är det nån som kan droppa nåt bra ätbart med mkt fett lite protein o inga kolisar?? Jag har inte mkt protein heller kvar att äta nämligen. Tänker ju inte gärna skeda i mig smör. 😜 Kram

Kommentarer

  • 10 september 2012 21:07
    Menar med onyttigt vitt bröd som tex roströd :( vi kan blä säga att det var min "last" förut... Men inte längre! :D
  • 10 september 2012 21:08
    Flodis67: kanon ju, sparar för fullt här, tack! Kram Hermine94: kör på, du får hur mkt stöd o hjälp härinne. Sen kan du googla på lchf så kommer lassvis med info. Kram
  • 10 september 2012 21:10
    Hermine94: jo jag förstod det. 😄
  • 10 september 2012 21:10
    Då kommer världens bästa recept på rostbröd med lite kolisar =) 4-18 skivor Ingredienser: 10-12 ägg beroende på storlek 50g smält normalsaltat smör ev 1 tsk salt 1,5-2 dl kokosnötsmjöl 1-2 tsk bakpulver Gör så här Vispa äggen pösigt och häll i det smälta smöret och ev saltet blanda runt och lägg i de torra ingredienserna. Häll i en smord form (ev bröad med sesamfrön) eller klä en aluminiumform med smörpapper och häll smeten i, toppa med sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 30-40 minuter, man får känna lite på brödet. Smaklig spis!!!
  • 10 september 2012 21:05
    Bröd äter jag, bakade detta idag och det var ljuvligt gott, smakar precis som bröd ska, smöret smälte på brödskivan och det var underbart gott =) Ingredienser: 12 stora ägg 50g smält smör 1,5 dl kokosnötsmjöl 2 msk fiberhusk 1 msk bakpulver 1 tsk salt 1 dl fibrex flingor 1 dl solroskärnor 1 msk hel fänkål Gör så här Vispa äggen poröst med elvisp och häll i det smälta smöret. Stöt fänkålen i en mortel och blanda de torra ingredienserna, blanda sedan väl i smeten. Lägg degen svälla ca 10 min. Stjälp upp degen på bakbord, se till att fukta underlaget med vatten. Blöt händerna riktigt med vatten och forma degen till ett bröd. Lägg brödet på plåt med bakplåtspapper och strö över solroskärnor. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 40-45 minuter.
  • 10 september 2012 20:44
    Hermine94: såg att dom ändrat innehållsförteckning nu för tiden, men det är fortfarande bara 4 g kolisar i 100 g, kanon ju. Maxima: tack, men jag hittar inget roligt recept på det, gjorde förut men dom blev torra. Kram
  • 10 september 2012 20:34
    Ser gott ut, man förstår inte ens hur det kan va så lite kolisar. Måste testa det nån dag. Tack för tipset! 👍😊
  • 10 september 2012 20:28
    Haha det låter ju inte så gott :)
  • 10 september 2012 20:29
  • 10 september 2012 20:31
    Kokostoppar!
  • 10 september 2012 20:54
    Det blev mina också en gång, men andra gången fantastiska. Du kan känna redan på smeten om den håller ihop eller känns lite torr och delar sig. bara att smälta lite extra smör och blanda i. Annars kan du göra ostchips i ugnen. Har inget recept på det tyvärr.
  • 10 september 2012 20:56
    Kan va nåt ja. Ska känna efter vad jag suktar efter. 😉
  • 10 september 2012 20:56
    Kladdmuffins Kladdkaka-LCHF Passar bra om man undviker socker Ingredienser: 2 ägg 100g Riktigt smör ½ krm äkta vanilj (ren) ¾ dl grädde 100g mörk choklad (högprocentig) Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader Vispa äggen, så fluffigt det går. Smält smöret och bryt ner chokladen i, rör tills chokladen smält. Vispa ner grädden i äggsmeten och vaniljen, tillsätt chokladsmeten och vispa tills det blandas ordentligt. Häll upp i muffinsformar ca:12 st, fyll till hälften (aluminium) och grädda 6-8 min. Låt svalna kallt, gärna ett par timmar, vill man stoppa dom i frysen går det alldeles utmärkt och är en perfekt kaka att ta med när man ska åka nånstans. Serveringstips: Servera gärna med en stor klick grädde o hallon.
  • 10 september 2012 20:59
    Vaniljpannacotta 2 dl Grädde 1 blad Gelatin 1-2 tsk Björksocker eller Sukrin ½ krm Äkta Vaniljpulver Hallonsås 2 dl Hallon 1 tsk Citronsaft 1 tsk Björksocker eller Sukrin Koka upp hallonen med socker och citron. Mixa och passera genom nätsil och kyl ner. Såsen har ganska kort hållbarhet men fungerar fint att frysa in till nästa gång det vankas dessert. Blötlägg gelatinet i kallt vatten, minst fem minuter. Koka upp grädden. Ta från spisen och rör ner det nu mjuka bladet. Vispa i vaniljpulver och det sötningsmedel Du använder. Smaka av så Du får en bra balans i sötma och vaniljsmak. Häll upp i portionsformar och kyl några timmar. Doppa formen i varmt vatten och lägg upp på en spegel av hallonsås. Rör ut lite Yoghurt med Grädde. Lägg några droppar på rad och dra med en tandpetare så blir det hjärtan. Garnera med några fina hallon.
  • 10 september 2012 21:00
    Glutenfri Lowcarb-Våffla 1 Ekologiskt Ägg 1 msk Fiberhusk 1 msk Pofiber 1 dl Grädde 1+1 msk smält Smör ½ krm Havssalt Vispa ägget, tillsätt fiberhusk och pofiber under vispning. Låt svälla medan Du vispar grädden, inte alltför hårt. Rör ner grädde och smält smör i äggsmeten, smaksätt med salt. Pensla det varma våffeljärnet ordentligt med smält smör. Fäll igen locket så järnet blir riktigt varmt igen innan smeten läggs i. Den blev ganska fast, så jag bredde ut den lite med en sked. Grädda i några minuter innan första kollen om våfflan fått färg. Grädda sen tills den blivit gyllenbrun och lite frasig. Den blev inte lika frasig som en vanlig våffla, men riktigt god ändå. Servera med vispad Grädde och tinade Hjortron.

Logga in för att skriva en kommentar.