icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag bloggar inte för offentligheten utan för att klargöra vissa saker för mig själv
18 mars 2015 20:23

Första bekantskapen med de färdiga menyerna

Känner mig lite fånig nu... 

Jag ville göra en kickstart men eftersom jag är vegetarian så fungerar inte det. Alltså har jag nu ett vanligt medlemsskap och ämnar följa den vegetariska GI-menyn.

Så, ambitiös som jag var så kopierade jag in första veckans meny i min matdagbok, men... jag har inte haft tid och ork att gå och handla och jag har rätt mycket rester och dylikt att äta upp först. Dessutom är det rätt intressant att se vad jag egentligen äter om jag bara sonika skriver i min normala matlagning.

Jag är en väldigt medveten vegetarian tror jag och mitt proteinintag tycks hålla en rätt bra nivå även när jag försöker att minska på animaliskt baserat protein (mjölk, yoghurt, ost) i min vardagsmat- jag älskar sådana matvaror men tror inte det är ekologiskt hållbart att konsumera sådant i extrema mängder så jag försöker minska. Var tredje mjölk förpackning innehåller inte mjölk och att ha ost som proteinkälla till middagen vill jag se mer som lite lyx. 

Resultatet är dock att det är relativt svårt att uppfylla fettkvoterna varje dag, när jag vill satsa på måttlig lågkolhydrat diet. Slänga i massa extra olja i maten bara för skojs skull s a s känns tvärtemot allt jag någonsin lärt mig om hälsa och eller matlagning. Men när jag åt raw food var jag rätt frikostig med nötter och olja - och jag gick ju ned, så jag ska försöka hitta en väg.

Men menyerna som jag ju vill men förmodligen inte kan följa, om jag är ärlig och praktisk, förrän nästa vecka, rullar på ... Men kanske går det att göra vecka ett en gång till helt enkelt.

 

 

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.