Funderingar kring fett
Hur är det nu, kära medkämpande, med fett?
Jag har strängeligen blivit itutad att fleromättat fett är mycket nyttigare för kroppen än mättat fett. Det senare ska vara en stor orsak till vår folksjukdom, hjärt-och kärlsjukdomar...
Men nu när jag tittat på veckosammanställningen, förrförra och förra, sedan dess jag följer Paleo Kickstarten, så är mängden mättat fett, varje dag, extremt mycket högre än både fleromättat och enkelomättat fett. Men fleromättat fett ligger verkligen mycket lägre.
Jag har skrivit i kostråds-forumet men eftersom jag inte fått svar på min förra fråga än, angående blötläggning av frön, så hör jag mig för här också, det tycks finnas mycket samlad kunskap här i communityn.
Hur tänker ni kring fettarter?
Gillar
Kommentarer
-
Jag har gått på en ganska liberal LCHF under snart 10 månader och kan hålla med dej. Det känns konstigt att det är OK med allt detta mättade fett - och jag har varit lite orolig för mitt kolesterolvärde... men till min förvåning var det faktiskt lägre nu (4.86) än tidigare.
Beror nog en del på att jag äter mer grönsaker nu - typ vaxbönor istället för pasta, men även lite fler prommenader nu än tidigare. Så jag kör bara på - det funkar ju bra
-
Tror att det kan vara så att det krävs en cocktaileffekt för att mättat fett ska bli så farligt som de äldre studierna visar. Tror inte de kontrollerade sockret på den tiden, de såg bara till fetterna. Äter man kött, grönsaker, fisk, skaldjur, frukt, bär och nötter (dvs bara rena råvaror, inget raffinerat, inget processat och definitivt inget socker) är det antagligen en nyttigare kost än de allra flesta.
Rätta mig om jag har fel, men paleo utesluter väl även mejeriprodukter, chark och spannmål?
Logga in för att skriva en kommentar.