Även om köttätande inte vore moraliskt fel...
Kommentarer
-
Måste tillägga att det även sliter rätt ordentligt på miljön att transportera grönsaker, frukt, linser och annat över hela jordklotet. För att inte tala om de MÄNGDER med gift som används vid odlingen. Att äta lokalproducerade livsmedel oavsett om man äter kött eller inte gynnar alla. Då kommer man undan längre transporter och man stödjer inte djuruppfödning i massor.
-
MissGG: tyvärr så är köttuppfödningen så idag på de flesta ställen att maten till djuren också transporteras låång väg, sojaprotein är tex väldigt vanligt i djurfoder. majoriteten av all soja i världen går ju tex inte till människor direkt utan till djur och det är inte den fina ekologiska "inte regnskogsskövlande" sojan som djuren får utan den billigaste vilket tyvärr oftast inte är bäst för miljön.
-
glömde att lägga till ekologisk producerad mat. då slipper man hemska sojaproteiner, bekämpningsmedel och överdriven antibiotika användning och man slipper ohållbar hantering av miljön.
-
Tyvärr är närproducerat ekologiskt kött bara snäppet bättre för miljön. Men närproducerad, ekologisk, vegetarisk mat är det bästa både för hälsan och miljön, så klart. Kor och får släpper ut väldigt mycket växthusgaser, hur de än föds upp. Ekologiskt odlade sojabönor innehåller fullvärdiga proteiner. Vad är det för hemskt med det? Djuren som ni äter är uppfödda på genmanipulerade, besprutade sojabönor, för att växa fort. Den som är högst i näringskedjan får i sig mest gifter. Tyvärr!
-
Svårt att få tag i närproducerad, ekologisk, vegetarisk mat året runt om man vill få i sig det kroppen behöver, kan man dessutom inte äta sojaproteiner är det ännu svårare. Även sojabönor som äts av vegetarianer/veganer har en tendens till att vara genmanipulerade och besprutade. Tyvärr sant. Man kan äta kött och man kan äta kött. Man kan välja nån stackars hormonpumpad oxe från argentina eller svenskt kravkött eller viltkött. Mat är vad man gör det till. Vegetarisk eller inte.
-
MissGG: bondbönan har nästan lika högt/bra proteininnehåll och man kan skippa soja helt och ändå vara vegetarian, nu vet jag inte om man tål andra bönor om man inte tål soja men tex nötter och fröer innehåller också protein :) och är jättegott att göra biffar/bollar på :D och vad jag vet så äter ekoköttdjur också soja det ska bara vara 95% av maten eller så som ska vara ekologiskt sen exakt vad dom där 95% består av är inte lika reglerat (förutom tex att dom ska gå ute på sommaren men vi har kort sommar i svergie) däremot om man skulle ätta kött uppfött på sånt som inte går att ätas av människor som helst ska skördas för hand så skulle man komma nånvart men dagens überavlade djur kan inte födas upp på gräs, sly och hö utan måste födas upp på kraftfoder :(
Logga in för att skriva en kommentar.