icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
UTFORSKA EN POSITIV, KÄRLEKSFULL KANAL OM MAT, VETENSKAP, UFO, INTERVJUER, MEDITATION
http://www.suprememastertv.com/se/



www.suprememastertv.com
11 mars 2012 19:01
6

Även om köttätande inte vore moraliskt fel...

så är det i alla fall den största klimatfrågan. Man bör sluta med det för sina barns skull, för jordens nära framtid. Djurppfödningen genererar 51% av växthuseffekten enligt WorldWatch Institute. I stället för att upplysa om det så håller man på att fila på toppen av andra förhållandevis små utsläpp, som tar lång tid att minska. Om vi ska rädda jorden, måste vi vakna upp [FET]NU [/FET]och förstå sammanhangen.

Kommentarer

  • 11 mars 2012 20:01
    Måste tillägga att det även sliter rätt ordentligt på miljön att transportera grönsaker, frukt, linser och annat över hela jordklotet. För att inte tala om de MÄNGDER med gift som används vid odlingen. Att äta lokalproducerade livsmedel oavsett om man äter kött eller inte gynnar alla. Då kommer man undan längre transporter och man stödjer inte djuruppfödning i massor.
  • 11 mars 2012 21:25
    MissGG: tyvärr så är köttuppfödningen så idag på de flesta ställen att maten till djuren också transporteras låång väg, sojaprotein är tex väldigt vanligt i djurfoder. majoriteten av all soja i världen går ju tex inte till människor direkt utan till djur och det är inte den fina ekologiska "inte regnskogsskövlande" sojan som djuren får utan den billigaste vilket tyvärr oftast inte är bäst för miljön.
  • 11 mars 2012 22:11
    glömde att lägga till ekologisk producerad mat. då slipper man hemska sojaproteiner, bekämpningsmedel och överdriven antibiotika användning och man slipper ohållbar hantering av miljön.
  • 11 mars 2012 22:31
    Tyvärr är närproducerat ekologiskt kött bara snäppet bättre för miljön. Men närproducerad, ekologisk, vegetarisk mat är det bästa både för hälsan och miljön, så klart. Kor och får släpper ut väldigt mycket växthusgaser, hur de än föds upp. Ekologiskt odlade sojabönor innehåller fullvärdiga proteiner. Vad är det för hemskt med det? Djuren som ni äter är uppfödda på genmanipulerade, besprutade sojabönor, för att växa fort. Den som är högst i näringskedjan får i sig mest gifter. Tyvärr!
  • 11 mars 2012 22:40
    Svårt att få tag i närproducerad, ekologisk, vegetarisk mat året runt om man vill få i sig det kroppen behöver, kan man dessutom inte äta sojaproteiner är det ännu svårare. Även sojabönor som äts av vegetarianer/veganer har en tendens till att vara genmanipulerade och besprutade. Tyvärr sant. Man kan äta kött och man kan äta kött. Man kan välja nån stackars hormonpumpad oxe från argentina eller svenskt kravkött eller viltkött. Mat är vad man gör det till. Vegetarisk eller inte.
  • 12 mars 2012 06:23
    MissGG: bondbönan har nästan lika högt/bra proteininnehåll och man kan skippa soja helt och ändå vara vegetarian, nu vet jag inte om man tål andra bönor om man inte tål soja men tex nötter och fröer innehåller också protein :) och är jättegott att göra biffar/bollar på :D och vad jag vet så äter ekoköttdjur också soja det ska bara vara 95% av maten eller så som ska vara ekologiskt sen exakt vad dom där 95% består av är inte lika reglerat (förutom tex att dom ska gå ute på sommaren men vi har kort sommar i svergie) däremot om man skulle ätta kött uppfött på sånt som inte går att ätas av människor som helst ska skördas för hand så skulle man komma nånvart men dagens überavlade djur kan inte födas upp på gräs, sly och hö utan måste födas upp på kraftfoder :(

Logga in för att skriva en kommentar.