icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Xaras blogg

725980
Har antagligen ett tiotal kilo att gå ner, men helst mäter jag höftmåttet istället för kilovikten (nojjar för mycket över vågens siffror). Jag vill hur som helst minska ytterligare ungefär 10 cm i omfång. Äter så strikt LCHF jag kan, med undantag för mjölkskvättar i téet, goda gräddsåser och crème fraiche när andan faller på... (det finns så MÅNGA fällor!!) Familjeliv, knattar, katter och jobbet tar upp resten av min tid och påverkar förstås mitt omfångsminskningsarbete.
26 mars 2011 08:31
8

Panna cotta med kanel & choklad

... och lite vaniljpulver. Har rivit mörk choklad att strö över när den stelnat också, det DOFTADE iaf gott! Spelat UNO i en halvtimme och är inne på andra tvättomgången samt läst klart båda tidningarna. Om en timme tänker jag börja med lördagsbrunchen (bacon & ägg). Själv drack jag två deciliter vispgrädde till frukost, mycket mättande :-D, samt en himla massa té förstås som vanligt.

Kommentarer

  • 26 mars 2011 08:48
    Utan socker och utan ersättning, vad ska man med det till?! Jag hade i gelatinblad, kanel, vaniljpulver och lite lite kakao, samt planerer att strö riven mörk choklad över vid servering :-)!
  • 26 mars 2011 08:46
    O va gott me Pannacotta,, men hur lagade du den??? utan socker eller me ersättnign? Ja jag tycker du är tuff i tryne me dina grädd intag! Hua jag ryser bara jag tänker påt ju, Massor me kaffe här innan staden ska göras osäker
  • 26 mars 2011 08:36
    Bummlan
    Pannacottan låter smaskens :) 2 dl grädde till frukost skulle inte ens en fettoholic som jag få i mig. Snyggt jobbat Xara! Ha en alldeles underbar dag, med eller utan tennis! Kram!
  • 26 mars 2011 09:31
    malan537
    Lät mumma Xara....läste du mitt hallonmums jag ska göra? Har du provat ngt liknannde med mascarpone?
  • 26 mars 2011 10:03
    hej det låt jättegott. Pannacotta är gott i alla former tycker jag. hälsn yrla
  • 26 mars 2011 10:12
    Okej då ska jag prova nån gång. Hoppas det smakar gott. Låter smarrigt
  • 27 mars 2011 14:07
    Pannacotta blev så där: alldeles för fast i konsistensen trots att jag hade högt hälften av gelatinmängden i receptet (hade inte mer gelatin hemma). Antagligen behövs det bara väldigt lite! Smaken var det inget fel på, särskilt med mycket riven mörk choklad ovanpå... :-)
  • 27 mars 2011 14:16
    okej då ska jag prova men med super lite Gelantin da,,

Logga in för att skriva en kommentar.