icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Xaras blogg

725863
Har antagligen ett tiotal kilo att gå ner, men helst mäter jag höftmåttet istället för kilovikten (nojjar för mycket över vågens siffror). Jag vill hur som helst minska ytterligare ungefär 10 cm i omfång. Äter så strikt LCHF jag kan, med undantag för mjölkskvättar i téet, goda gräddsåser och crème fraiche när andan faller på... (det finns så MÅNGA fällor!!) Familjeliv, knattar, katter och jobbet tar upp resten av min tid och påverkar förstås mitt omfångsminskningsarbete.
17 augusti 2011 20:58
1

Stadig middag och intressant efterrättsupplevelse

Åt sista resten av grillade oxfilén till middag, värmd på en värmd skiva av mitt underbara valnötsbröd med mycket smör! Men det blev jag ju inte mätt på, så jag åt en till skiva bröd med mycket smör och gräddost, samt en rejäl bit Gruyère till efterrätt. Tog även lite av min hemmagjorda LCHF-glass med vispgrädde och lite hallon & blåbär. Men då inträffade något intressant: Jag har alltid älskat glass i alla former och har kämpat mycket och hårt med att hitta en bra LCHF-variant, vilket jag nu har i frysen. MEN idag, med glass, vispad grädde och varma bär, insåg jag två saker: 1. Jag tycker INTE speciellt mycket om glass längre. Tyckte att jag var sugen coh glassen ÄR god (faktiskt), men det var inte alls den där upplevelsen jag var ute efter. Gillade inte det kalla?! 2. Jag ÄLSKADE däremot den vispade grädden som blivit varm, av de tinade bären. Och när det gällde bären, tinade jag kanske en halv deciliter av blandade hallon & blåbär. Men jag ville bara ha 1-2 matskedar: lite lite varma bär i mycket vispgrädde alltså, det var vad jag numera gillade! Lämnade nästan alla bär (till barnens pannkakor i morgon bitti ;-)) och slängde glassklumpen, till slut. Spännande: har tydligen helt ändrat smak under dessa LCHF-månader??! Dessutom har jag ju börjat ÄLSKA hårdost (Gruyère, to die for!!), när jag förut bara gillade mjukostar (brie, camembert, brillat savarin). Fattade inte alls vitsen med hårdost. Men nu upptäcker jag mer och mer att det är hårdost jag tycker bäst om! Det blev för övrigt ingen vaccination av någon i familjen idag: bussen stod bara där till kl.18 och klockan var halv sju innan jag ens var hemma från jobbet. Det är MYCKET nu på jobbet, om jag uttrycker mig försiktigt, blivit tokintensivt redan!

Kommentarer

  • 17 augusti 2011 21:10
    Jag åt alltid en hel TALLRIK med bara blåbär och kanske några matskedar mjölk eller grädde förut... Nu känner jag precis tvärtom?! Det får inte plats så många blåbär i en matsked och jag åt en stor tallrik vispgrädde till efterrätt, haha! Ja, det är verkligen otroligt vad bären smakar mycket mer nu och inte en tanke på behov av socker: tyckte blåbären var jättesöta som de var...!

Logga in för att skriva en kommentar.