icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Xaras blogg

726059
Har antagligen ett tiotal kilo att gå ner, men helst mäter jag höftmåttet istället för kilovikten (nojjar för mycket över vågens siffror). Jag vill hur som helst minska ytterligare ungefär 10 cm i omfång. Äter så strikt LCHF jag kan, med undantag för mjölkskvättar i téet, goda gräddsåser och crème fraiche när andan faller på... (det finns så MÅNGA fällor!!) Familjeliv, knattar, katter och jobbet tar upp resten av min tid och påverkar förstås mitt omfångsminskningsarbete.
14 augusti 2011 17:26
17

Vilken eftermiddag...!

Inte nog med att det där valnötsbrödet var helt ljuuuvligt (med 25 g smör och 3 skivor gräddost på ugnsvarm skiva limpa!) och bara smälte i munnen: resten av maten blev oxå bra: helgrillad oxfilé (på utegrillen för en gångs skull) med parmesangratinerad broccoli och lite rostad lök för min del. (Knattarna och maken kompletterade med grillade majskolvar och vitlöksbröd ;-)). Nu har jag skivat min limpa och har några skivor i brödlådan samt två påsar á sex skivor i frysen. Tänker mig att jag ska rosta dem (det var så VANSINNIGT gott med den nygräddade skivan efter båtturen!!) och ha på en massa ekologiskt smör & gräddost, kanske som komplement till min äggfrukost? Däst och nöjd sitter jag framför datorn och letar garderobsinredningar efter gårdagens flyttcirkus, medan knattarna spelar fotboll i trädgården och maken rengör grillen... söndagseftermiddag!! :-)

Kommentarer

  • 14 augusti 2011 18:07
    Bummlan
    Här står det ju :) Låter urgott. Borde funka med 17 % prästost också. Eller hur ;) Har du hittat receptet i receptboken här på MD?
  • 14 augusti 2011 18:09
    Låter som en härlig söndags em. Här är det grått och blåsigt ev regnar det snart. Var det brödet här från MD du bakade?
  • 14 augusti 2011 18:11
    Japp! Fast jag bytte linfröna mot en blandning av physilliumfrön & sesamfrön (man tager vad man haver). Och så hade jag i vanlig ordning i lite mer av allting än vad det stod i receptet, jag är INTE så bra på det där med exakta mått. Prästosten din låter MAGER, hua!! Bättre kan du! :-D
  • 14 augusti 2011 18:16
    Man tager vad man haver sa Kajsa Varg. Skall kolla den tror jag har ett annat recept som är snarlikt. Ja minst 26% måste det väll iaf vara*L*
  • 14 augusti 2011 18:17
    Bummlan
    :D Jag har 25 % chevre också. Och visste borde det gå att ta kvarg 1 %. ;) Härrör du, de för brödkryddorna - vad innehåller de? Man borde kunna få ihop nåt liknande med det dom finns i kryddhyllan, tycker jag. Jag är också en sån där dom tar mer av allt. Inbillar mig att det säkert blir godare så.
  • 14 augusti 2011 18:18
    säkert kumin,anis och fänkål i bland påse
  • 14 augusti 2011 18:20
    Asch "brödkryddor" skippade jag helt, vet inte ens vad det är för något. Kan inte ha någon betydelse, mitt bröd var UNDERBART gott ändå, sådeså!
  • 14 augusti 2011 18:21
    Bummlan
    Isch, bara sånt dom är läskigt i bröd. Jag tror jag hoppar brödkryddorna...
  • 14 augusti 2011 18:24
    *L* tur smaken är som baken*L* Jag gillar dessa kryddor men de får ju inte ta över
  • 14 augusti 2011 18:51
    En sak till, i receptet står det väl nå`t om 220 g "kvarg" eller vad det var?? Jag använde hur som helst 300g (1,5 paket) philadelphiaost, om det kan ha någon betydelse för slutresultatet??
  • 14 augusti 2011 18:56
    *L* ja vem vet. Något syrligare i smak kanske
  • 14 augusti 2011 19:02
    För övrigt anser jag att mängder i recept, MÅSTE motsvara de mängder som respektive ingrediens går att köpa i!!
  • 14 augusti 2011 19:19
    Bummlan
    Pst. Om det är receptet här ifrån så står det 250 gr kvarg 10 % eller ricotta ;)
  • 14 augusti 2011 19:21
    funkar säkert med mosad keso med
  • 14 augusti 2011 19:24
    Och philadelphiaost (300g) som sagt! (HIMMEL vad petiga folk kan vara, då!). Exakt hur gör man mosad keso? Allt blir rätt mosat i min matberedare när jag använder KNIVEN, det enda tillbehör jag för övrigt använder...

Logga in för att skriva en kommentar.