Vilken middag...
Kommentarer
-
Det var ju det jag sa - du skulle ha beamat skivan till mig! vilket påminner mig om att jag inte gjort valnötsbrödet än. Låter som en middag att avundas, dock. Fast nassen kunde du få behålla :) Takhöjden brukar vara 2,40 i "normalhus" (bodde i ett missionshus som hade 5,60, men sånt räknas inte). Om de inte ändrat den standarden också ;)
-
Han i affären förhörde sig om när huset i byggt och vad det därmed "borde" vara. Men på så lösa premisser kan man ju inte köpa garderober (de ska ju gå att montera och få på plats oxå!). Här blir det tumstock igen. Eller måttbandet, för tumstocken förvaras i en krånglig låda under källartrappen och jag känner mig inte i form för dylika akrobatkonster just nu. Eller förresten, jag mäter i morrn istället... Eller förresten igen, kanske skulle jag ta itu med det nu?!
-
Gört nu så är det gjort. Synd att beamningsmekanismen är så trög. Vi har tumstocklar så vi kan gödsla med dem. Den närmsta har jag 8 steg bort :)
-
Ja där har de inte lyckats något vidare, elektroniknissarna. Nu är det Solaris med George Clooney på TV tyvärr: Solaris som story är väl inget vidare (har bara sett originalversionen tidigare, men George Cloooooooney.... *drägel* (närmar mig 40-årsstrecket, dårå ;-))
-
Jag har också bara sett originalversionen (han är kul Tarkovskij). Men Cluny är inte dum. Snutfager men med nåt ändå. Själv kollar jag Spartacus. Antar att vi har olika paket :)
-
Har aldrig fattat vad vi har för paket. Oftast funkar ingeting. Och så går någon/flera av de TRE boxapparaterna sönder. *suck* Men nu är det iaf lite psykedeliska rymdbilder med Jojje i fokus, alltid något!
-
Hahaaahha XD Här är det överkontrasterade karlar i togor som går runt och ser arga ut och talar i stackato till varandra. Jag begriper ingenting. Men vet ju hur det gick ;) Väntar på att wienerflätorna ska ha jäst klart så jag får ställa dem i ugnen. Och sedan frysa in dem. Undrar om jag klarar mig från att smaka. Nä, det måste jag ju. har ju för fasen modifierat receptet :)
-
Jaså, du är inte som min pappa alltså? När han skulle baka? (Har hänt en gång.): "Vadå jäsa 2x hur länge som helst?? Bara kärringar som har tid att hålla på med sån`t." ... och så direkt in i ugnen... :-):-):-)
-
Nä, vad det gäller bakning är jag fundamentalist egentligen. Jag törs inte hitta på egna grejer. Då kan det bli hur tokigt som helst. Men jag bytte ut suckater och smör och socker mot vanilcreme. Det borde funka. Hoppas jag... Blev pappas bullar goda???? Blev han nöjd???
-
Nä. Hans bakande tog slut där och då. Och jag har ärvt något av den där inställningen (även om jag accepterat den kemiska betydelsen av jäsning ;-)), för jag är USEL på recept och misslyckas nästan alltid med sån`t som kräver recept (det är därför jag är så HIMLA nöjd med mitt valnötsbröd, det skulle stå sig i vilken jämförelse som helst!! Inte för att skryta alltså, utan helt objektivt! ;-)). Därav att alla mina skapelser är något... oortodoxa, kanske.
-
Jag vill också rationalisera så långt det är möjligt. Men är det jäst inblandat... Nu piper det. Bullarna ska ut ur ugnen. Håll tummarna!
-
Heja heja!! Spännande!! Hur blev de?
-
Onödigt goda :) Även om det ser lite skumt ut med klickarna med vaniljkräm. Jag gjorde den nog för tjock i vanlig ordning. Där orkar jag inte mäta och ha mig :) Men degen blev riktigt riktigt god. Med jäst och allt. Måste ha en bit till. Egentligen ska man ha kall mjölk till såna här bullar. Egentligen. Men där går gränsen :)
-
Vadådå? Vad är det för gräns? (Har du ingen vispgrädde hemma, alltså?)
-
Jag visste det :D Jag undrade själv vilken gräns som gör att jag inte dricker mjölk. Och kom inte på nån annan än att jag inte tycker att det är gott. Där fick jag för jag pladdrade. Vispgrädde är lite för gott (och ju, det har jag hemma ;). Man vet ju aldrig vilka hastigt påkomna bakverk som kan kräva en skvätt grädde).
Logga in för att skriva en kommentar.