Mumsig kycklingsoppa...
Recept för 4 personer:
1 medelstor palsternacka
1 gul lök
2 vitlöksklyftor (valfritt)
2 morötter
1 gul paprika
2 tsk persilja
1 msk tomatpuré
Ungefär 3 dl sockerärtor
Ca 400g benfri kyckling
2 buljongtärningar
1,2 liter vatten
4-6 msk turkisk yoghurt
salt
peppar
1. Skala och hacka palsternackan, morötter och den gula löken. Hacka paprikan. Fräs dem i en gryta med lite olja så grönsakerna mjuknar.
2. Rör ner pressad vitlök. Blanda om så att allt får en fin glansig färg. Ta bort ca hälften av grönsakerna.
3. Tillsätt 2 buljongtärningar, tomatpuré och häll i vattnet. Låt koka i ca 10 min. Mixa soppan slät. (om du har en blender använd den hellre än en mixerstav). Skär kycklingen i ca 2*2 cm tärningar.
3. Häll tillbaka soppan i grytan och tillsätt den andra hälften av grönsakerna, kycklingbitarna, frysta sockerärtor, salt och peppar. Låt koka i 10-20 min beroende på kycklingbitarnas storlek. Strö över lite persilja under de sista minuterna
4. Precis innan du ska servera soppan blanda ner 4-6 msk turkisk yoghurt. Det är viktigt att soppan inte kokar för då skär sig soppan... Servera och njut!
Jag har räknat ut att en portion (223g) har ca 120-130 kcal. Gott, nyttigt och värmande.
Kommentarer
-
Tack för receptet på soppan. Klart du ska fortsätta kämpa. Vågen visar snart lägre resultat igen. Ha det bra. Kram
-
Ser riktigt gott ut. Ska testa fast med quornfilér i. Hoppas att din dag varit trevligt. KRAM
Logga in för att skriva en kommentar.