Varför förknippa övervikt med trauma?
Kommentarer
-
Intressant, men beroende som beroende för mig, lika illa vilket (mat, rök, shopping, spela) vad tror du att det beror på?
-
Jag tror att vi alla har olika tendenser att bli beroende rent fysiologiskt. Vissa kan feströka, vissa kan dricka alkohol, äta godis då och då utan att blir beroende, andra kan helt enkelt inte det. Viserligen är olika beroende, röka, mat, alkohol alltid ett beroende, men helt klart är att det är en stor skillnad i samhället på hur vi ställer oss mot ex en alkoholist gentemot en sockermissbrukare. Att vara alkoholist är oacceptabelt, och man behöver hjälp anser de flesta, men hur är det att vara sockermissbrukare? Finns det lika klara "åsikter" eller kan man helt enkelt komma undan med att man är ju "bara" en "gottegris"?
-
Jag tror samhällets syn på sockermissbruk håller på att ändras och att de flesta har förstått att de som har ett sockermissbruk behöver hjälp för att komma ur det. Sedan är ju alla som du säger olika fysiologiskt, en del blir missbrukare och en del inte, eller så missbrukar de något som inte märks så mycket. (sport t.ex)
-
Precis! Har man ett missbruk som känns lite "okej" typ sport, då kanske inte man i samhällets ögon har ett problem. Men som du sa ett beroende är alltid ett beroende, vad det än är
-
fast nu återkommer vi till frågan. varför har man ett beroende? väldigt individuellt, kanske hormoner, vanor, trauman, ingen vet väl igentligen, många gissar o jag undrar??
Logga in för att skriva en kommentar.