icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har varit överviktig sen jag började i lågstadiet. Med undantag för när jag gick i gymnasiet för då gick jag ner till 63 kg med hjälp av viktväktarna. Jag behöll den vikten tills jag träffade min sambo. Efter det började jag sakta gå upp i vikt. Efter 2,5 år hade jag gått upp 15 kg, sambokilona kallar jag dem. 2007 blev jag gravid och gick upp ca 13 kg under graviditeten, de försvann dock ganska snabbt efter förlossningen men efter att jag slutat amma gick jag snabbt upp i vikt. Det gick så långt att jag vägde/ väger mer än vad jag gjorde som höggravid. 103 kg var jag uppe i. Fick en smärre chock när jag ställde mig på vågen, trodde på högst 98 kg. Jag vägde 93 kg som höggravid. Jag började fundera på gastric bypass men jag skulle inte få den gratis, man måste ha bmi 40 eller 35 men då ska man ha diabetes eller sömnapné. Min moster berättade att hennes inneboende gått ner 30 kg med LCHF. Jag har alltid tänkt att jag aldrig skulle klara av att avstå från potatis, pasta, bröd etc men jag gav det ett försök, ett sista försök att gå ner i vikt och kanske bli gravid igen då vi inte lyckats nu på 2 år. Än så länge är det inga problem och i skrivande stund väger jag 95,1 kg. 25 kilo kvar till mål. 2012: Är nu tillbaka här efter ca 1 års uppehåll. Jag lyckades bli gravid och vid invägningen på mvc vägde jag ca 96 kg. Nu när min son är en månad gammal väger jag idag (3 maj 2012) 89,9 kg. Jag gick endast upp 6 kg under graviditeten men gick ner 11 kg. Ett kilo har jag gått ner efter 2 dagars LCHF-diet. Har återigen börjat med det nu efter att ha läst Katrin Zytomierskas bok " Dags att bli smal- Lchf på mitt sätt". Känner mig jättemotiverad!

2014: Uppe i 100,7 kg igen efter en tredje graviditet! Har gått ner till 98,7 kg på två veckor och vill fortsätta gå ner i samma takt. Ska förhoppningsvis gifta mig i april 2015 och jag MÅSTE komma i form tills dess! Följ mig i min resa och ge mig gärna motivation och hjälp på vägen genom att kommentera mina blogginlägg.
3 maj 2011 07:45
16

Varför rör det sig inte neråt?

Jag tjuvvägde mig i morse. Vägde exakt samma som i fredags, 97,1. Jag som känner mig smalare... Fattar inte hur det inte kan röra sig neråt, tycker jag äter så otroligt mycket nyttigare och mindre än innan jag började med LCHF. Har inte rört vare sig pasta, potatis, bröd m.m på snart 6 veckor och ändå händer det inte nåt särskilt. När ska vikten börja röra sig ner igen? Har "riktig" vägningsdag på fredag och får väl hoppas jag kan gå ner tre hg tills dess iallafall...Suck... Den som lever får se..

Kommentarer

  • 3 maj 2011 07:51
    Beckia
    Det svårast med kosthållning är platåerna... När man väntar och väntar och väntar... DÅ gäller det att se till vad du faktiskt har åstadkommit. Du har ju haft en jättefin viktnedgång. Fantastiskt bra! Just nu återhämtar din kropp sig inför nästa tapp. Ge inte upp nu. Ger du upp så går du upp... håller du ut så kommer du att fortsätta gå ner förr eller senare. GARANTERAT!:)
  • 3 maj 2011 07:54
    Jag gick ner mest de två första veckorna..de senaste 4 veckorna har jag endast gått ner 7 hekto...hoppas verkligen att det börjar röra sig snart igen! Tack för din peppning, jag ska kämpa på..
  • 3 maj 2011 07:57
    Beckia
    Våra kroppar är misshandlade. De måste våga lita till att de får mat - fett - hela tiden. Att vi inte är på väg in i en svältperiod (vinter) som vårt övermissbruk av kolhydrater har signalerat så länge... Så snart kroppen förstår att det finns mat i överflöd släpper den på reserverna. Den här kosthållningen ska du hålla resten av ditt liv. Experimentera med goda recept och rör på dig. Viktnedgången kommer och då med turbofart! Var så säker! :)
  • 3 maj 2011 08:15
    bola83
    Ditt kolhydratsintag är lite för högt kanske? Kanske är det därför det inte rör sig nedåt? LCHF innebär ju att man äter väldigt lite kolhydrater när man vill gå ner i vikt och istället äter mycket fett. Vill du gå ner i vikt ska kolhydratsintaget inte överstiga 20 g / dag
  • 3 maj 2011 08:32
    Ja, jag får nog se över mitt kolhydratintag. Saken är den att jag jobbar som hotellreceptionist och när jag jobbar dag så äter jag frukost på jobbet. Fil, äggröra och korv är det enda jag kan äta av det som erbjuds men jag ska se om jag kan skippa filen idag, vet inte om jag håller mig mätt på det bara..Får kanske fundera på om jag ska ta med mig frukost till jobbet i fortsättningen..är ju en aning lat bara..det är det som är problemet..
  • 3 maj 2011 08:38
    bola83
    Försök skippa filen, och ta lite mer äggröra istället eller lite extra korv. Men passa dig för korven (vissa kan har högt kh-innehåll) :). Finns det nötter? brieostar? vanlig hårdost? Påläggskorv? Ta lite skinka, salami eller något. Finns mycket som är bättre än filen :-). *Peppar*
  • 3 maj 2011 08:41
    Tack, ja..det får väl bli äggröra, en skiva ost, en salamiskiva,en bit brie och kanske nån korv eller två då :)
  • 3 maj 2011 08:42
    bola83
    Kanske kan du baka något LCHF inriktat bröd att ha med dig till äggröran? Igår bakade jag sesambrödet som finns är i receptbanken och det tog 10 minuter (30 om man väntar på att ugnen ska bli varm) att göra och blev jättegott! Där fanns flera andra bröd med. *aaah nu ska jag sluta fylla din blogg med gojja* hihi :)
  • 3 maj 2011 09:08
    Jag har precis köpt en bok som heter nåt i stil med LCHF Husmanskost, många bra recept där i som jag ska testa. Ska åka och handla idag efter jobbet..
  • 3 maj 2011 09:43
    Baccon brukar ju finnas det är ju bättre än korvrna oftast. Kokta stekta ägg med prata med kocken så fixar han/hon säkert en kanon fukost till dig med smör. Varför inte be om en omelet med ost skinka kanske.
  • 3 maj 2011 10:03
    Vi har tyvärr inte bacon på hotellet där jag jobbar, det är ett lite mindre hotell. Nån kock har vi inte heller endast en frukostvärdinna. Riktigt smör finns inte ens. Men tack ändå :)
  • 3 maj 2011 10:09
    Godtar hotellgästerna det. Jag hade propsat på smör el bredgott iaf och baccon ist för korvarna
  • 3 maj 2011 10:12
    Ja, det är ingen som har klagat iallafall..Gästerna frågar ju inte hur vi gör äggröran..Bregott finns i små förpackningar att ha på smörgåsen.
  • 3 maj 2011 10:15
    De skulle ha mig som gäst då*L*
  • 3 maj 2011 10:18
    Haha...ja, det hade blivit svårt :)

Logga in för att skriva en kommentar.