LCHF-pizzan...
PIZZADEG:
4 stora eller 12 små, 2-4 portioner, beror på hur hungrig man är, jag åt 1,5 stor eftersom jag gjorde 4 stora med 2 olika fyllningar, men de var så mättande så 1 hade räckt!
2 ägg
2 krm salt
4 msk olivolja
1 dl grädde (fet förstås)
3 msk fiberhusk
2 tsk torkad oregano
TOMATSÅS:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja (jag tog kokosfett eftersom det är så himla bra, och nyttigare efter upphettning!)
1 brk krossade tomater
1 msk ajvar relish
1 tsk torkad basilika
salt och svartpepper
200 gram riven mozzarella
Sätt ugn på 200 grader. Vispa äggen med salt, olja och grädde. Tillsätt fiberhusk o låt svälla några min. Blanda i oreganon och rör om. Bred ut degen på bakplåtspapper, tex 4 st. Grädda i ugnen 15 minuter. Gör tomatsåsen genom att skala o hacka lök o vitlök fint. Hetta upp en kastrull och tillsätt (olivolja) kokosfett. Bryn löken några minuter. Tillsätt kross. tomater, ajvar rel. o basilika.Låt koka ca 10 min. Smaka av m salt o peppar. Låt svalna. Bred tomatsåsen över pizzorna och lägg på mozzarellan. Höj värmen i ugnen till 250 grader och grädda ca 10-20 minuter beroende på storlek. Kolla på osten!
Lägg sedan på dessa fyllningar, jag gjorde båda, nästa gång tar jag nog en i taget, blev väldigt mätt! ; )
Alt 1:
35-50 gr lufttorkad skinka, typ parma eller serrano
en klick chevre färskost
En näve ruccolasallad
en msk rostade pinjenötter (hetta upp i torr stekpanna rör någon minut så de får färg, blir jättegoda!!!)
Alt 2:
En stor klick Guacamole, (gjord på
1 Avocado, mosas med 0,5 dl fet cremefraiche lite pressad citron 1 pressad vitlöksklyfta
salt o svartpepper)
En stor näve nyskalade räkor
en msk cremfraiche på toppen + litet dill.
Detta + ett glas rödvin blir delikat! Testa!!!
Ha en bra lördag så länge! / Cajza
Kommentarer
-
Ska jag prova. Låter hur gott som helst. :)
Logga in för att skriva en kommentar.