icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5990092
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
16 april 2010 20:05
4

Att lära om i köket

Det är faktiskt inte det lättaste att lära om i köket. Gamla ovanor smyger sig gärna på, i synnerhet när man är oförberedd. Jag har en dålig vana att provsmaka i tid och otid, provsmaka är bra men måttligt! Inte äta sig mätt medan man lagar maten. Fy fy.

Jag älskar att laga mat med yoghurtbas, t ex kyckling eller fläskkött i yoghurtsås med olika kryddningar. Ikväll blir det fläskkött stekt med äpple, lök, curry, ingefära och lite chili. Mot slutet slår jag på lite yoghurt, låter det få ett uppkok och smakar av med salt och eventuellt mer curry. Yoghurten dämpar kryddningen ganska mycket så man kan vara ganska vågad utan att det slår över och blir oätligt.

Imorgon kommer släkten över på födelsedagsfika och firar älsklingen, så jag tänkte försöka hinna jogga på morgonen istället. Då kan vi sitta och snattra och ta det lugnt hela dagen sen om vi vill. Ingen sovmorgon förvisso, men det kommer det fler av så det är inget att sörja.

Ha en trevlig fredag!

Kommentarer

  • 16 april 2010 20:14
    jag använder också yoghurt i maten ofta.. turkisk eller grekisk. det är gott.
  • 16 april 2010 20:37
    Yoghurtbas, vilken bra idé. Måste prova!
  • 16 april 2010 20:59
    Ja, det blir väldigt gott. Förr använde jag grädde jämt och ständigt men inte nu, när jag kan undvika det. Det är en av sakerna jag lärt mig i köket - grädde behövs inte om man kryddar rätt! :-)
  • 16 april 2010 21:43
    Stinta
    Ja grädden har jag också svårt att låta bli! Förr lagade jag all mat med mjölk, men sedan jag träffade min sambo som är extremt underviktig så började jag hälla grädde i allt. Vilket har varit jättebra för honom, men inte för mig :P Cremefraiche är också en sak jag är svag för, här finns dessutom ingen lätt variant! Tog bra länge innan jag vande mig vid den feta sorten, men nu tänker man inte ens på det. Men youghurt var ett bra tips! Då får man ju syrligheten också som cremefraiche ger. Tack så mycket :)

Logga in för att skriva en kommentar.