Att lära om i köket
Jag älskar att laga mat med yoghurtbas, t ex kyckling eller fläskkött i yoghurtsås med olika kryddningar. Ikväll blir det fläskkött stekt med äpple, lök, curry, ingefära och lite chili. Mot slutet slår jag på lite yoghurt, låter det få ett uppkok och smakar av med salt och eventuellt mer curry. Yoghurten dämpar kryddningen ganska mycket så man kan vara ganska vågad utan att det slår över och blir oätligt.
Imorgon kommer släkten över på födelsedagsfika och firar älsklingen, så jag tänkte försöka hinna jogga på morgonen istället. Då kan vi sitta och snattra och ta det lugnt hela dagen sen om vi vill. Ingen sovmorgon förvisso, men det kommer det fler av så det är inget att sörja.
Ha en trevlig fredag!
Kommentarer
-
jag använder också yoghurt i maten ofta.. turkisk eller grekisk. det är gott.
-
Yoghurtbas, vilken bra idé. Måste prova!
-
Ja, det blir väldigt gott. Förr använde jag grädde jämt och ständigt men inte nu, när jag kan undvika det. Det är en av sakerna jag lärt mig i köket - grädde behövs inte om man kryddar rätt! :-)
-
Ja grädden har jag också svårt att låta bli! Förr lagade jag all mat med mjölk, men sedan jag träffade min sambo som är extremt underviktig så började jag hälla grädde i allt. Vilket har varit jättebra för honom, men inte för mig :P Cremefraiche är också en sak jag är svag för, här finns dessutom ingen lätt variant! Tog bra länge innan jag vande mig vid den feta sorten, men nu tänker man inte ens på det. Men youghurt var ett bra tips! Då får man ju syrligheten också som cremefraiche ger. Tack så mycket :)
Logga in för att skriva en kommentar.