Attans...
Jag brukar alltid hävda att majonnäs inte är gott. Varken Äkta eller Citron, varken orginal eller lätt går att äta. Fast vad gör man av gulorna om man gjort maräng då..?
Jo, man testar för skojs skull att göra egen majonnäs. 2 gulor, 1 matsked dijonsenap, en ganska rejäl skvätt citronsaft och chilipeppar mixades med stavmixern och så tillsatte jag sakta knappt 4dl neutral olja.
Attans.
Det blev ju gott! Jag kan mycket väl tänka mig det där till en grillad köttbit och klyftpotatis, eller istället för dressing på en hamburgare.
Ännu en sak jag knappast kan hävda att jag inte äter med andra ord. Det är bara köptasvarianten jag inte gillar verkar det som.
Kommentarer
-
Se det från den ljusa sidan, hemmagjord är i alla fall bättre än köpt!
-
Ja det är stor skillnad på hemgjord och köpt majonnäs. Testade att göra egen majonnäs för ett par månader sen och sen har jag inte köpt mer. Det är ju perfekt när man vet vad det innehåller och man kan styra smaken på den som man vill för tillfället.
-
Det hemmagjorda är oftast både bättre och godare än det köpta. Nu vet du vad du kan laga till köttbiten eller hamburgaren istället för något köpt.
-
Ja, tänk om jag hade vetat det här tidigare... Det öppnar ju helt andra möjligheter till sommarens matlagning. Det var väldigt trevlig smak, och så är jag förtjust i att det enbart är saker jag vet vad det är i, äkta mat helt enkelt.
-
Ja vist är det underbart. Tänk vad man kan göra med lite äggula som blir över :) Ha en kanon sommar med massa god majo
-
Jag tycker inte om den svenska majonäsen, men den holländska är helt ok :)
Logga in för att skriva en kommentar.