icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5998939
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
10 maj 2010 18:59
6

Attans...

Jag brukar alltid hävda att majonnäs inte är gott. Varken Äkta eller Citron, varken orginal eller lätt går att äta. Fast vad gör man av gulorna om man gjort maräng då..?

Jo, man testar för skojs skull att göra egen majonnäs. 2 gulor, 1 matsked dijonsenap, en ganska rejäl skvätt citronsaft och chilipeppar mixades med stavmixern och så tillsatte jag sakta knappt 4dl neutral olja.

Attans.

Det blev ju gott! Jag kan mycket väl tänka mig det där till en grillad köttbit och klyftpotatis, eller istället för dressing på en hamburgare.

Ännu en sak jag knappast kan hävda att jag inte äter med andra ord. Det är bara köptasvarianten jag inte gillar verkar det som.

Kommentarer

  • 10 maj 2010 19:15
    Se det från den ljusa sidan, hemmagjord är i alla fall bättre än köpt!
  • 10 maj 2010 19:17
    Ja det är stor skillnad på hemgjord och köpt majonnäs. Testade att göra egen majonnäs för ett par månader sen och sen har jag inte köpt mer. Det är ju perfekt när man vet vad det innehåller och man kan styra smaken på den som man vill för tillfället.
  • 10 maj 2010 19:18
    Det hemmagjorda är oftast både bättre och godare än det köpta. Nu vet du vad du kan laga till köttbiten eller hamburgaren istället för något köpt.
  • 10 maj 2010 19:45
    Ja, tänk om jag hade vetat det här tidigare... Det öppnar ju helt andra möjligheter till sommarens matlagning. Det var väldigt trevlig smak, och så är jag förtjust i att det enbart är saker jag vet vad det är i, äkta mat helt enkelt.
  • 10 maj 2010 20:15
    Ja vist är det underbart. Tänk vad man kan göra med lite äggula som blir över :) Ha en kanon sommar med massa god majo
  • 11 maj 2010 09:24
    Stinta
    Jag tycker inte om den svenska majonäsen, men den holländska är helt ok :)

Logga in för att skriva en kommentar.