icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5997519
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
11 oktober 2010 12:52
1

Fascinerande

Jag hittade ett recept på lins- och kikärtssallad som jag blev fullständigt kär i. Inte nog med att den var god, den är nyttig och mättande också och man kan ha det till allt möjligt om man bara justerar kryddningen aningens lite.

Lins- och kikärtssallad, 4 portioner (395kcal/portion):
1 burk linser, 400g
1 burk kikärtor
1 röd lök
2 hårdkokta ägg
3 msk olivolja
2 tsk spiskummin
1 kruka mynta
salt & peppar

Skala och hacka löken. Skölj linserna och kikärterna och låt rinna av. Blanda dem med lök, hackade ägg, olivolja och kryddorna.

Jag serverade detta till citronstekt kalkonbröst och blev otroligt nöjd med resultatet. Kalkonbröstet brynte jag först, därefter la jag det i en ungsfast form och la citronskivor över. Ugnen på 150 grader, kalkonen stekte jag tills innertemperaturen var 70 grader. Då är kalkonen genomstekt men ännu inte torr eller trådig i köttet.

Klämmer man ner lite citronsaft i lins- och kikärtssalladen blir den lite syrligare i smaken, väldigt fräscht och gott. Salladen passar till kyckling och lax också!

I helgen firade vi att jag fyllde år, så jag jöd släkten på tagliatelle al ragu som den görs i Bologna (om man ska tro receptet iaf). Den ska stå och koka i en halv evighet men blir fantastiskt god, och puttra en bolognese (som resten av världen kallar köttfässåsen) är inte så betungande.

Nackdelen med en ragu är att den är brutalt mättande. Man tror man ska orka mer än man faktiskt klarar. Jag tror det är någon egenskap hos långkok, mat som tillagats länge kanske mättar på ett annat sätt? För det är inte första gpången jag råkar ut för att ett långkok mättar bättre än en raskt ihopkastad maträtt. Nackdelen med långkok är ju förståss att det tar en faslig massa tid, och det har man ju oftast inte...
 

Kommentarer

  • 11 oktober 2010 12:56
    Mmm, salladen låter mums! Ska absolut prova :)

Logga in för att skriva en kommentar.