Fascinerande
Jag hittade ett recept på lins- och kikärtssallad som jag blev fullständigt kär i. Inte nog med att den var god, den är nyttig och mättande också och man kan ha det till allt möjligt om man bara justerar kryddningen aningens lite.
Lins- och kikärtssallad, 4 portioner (395kcal/portion):
1 burk linser, 400g
1 burk kikärtor
1 röd lök
2 hårdkokta ägg
3 msk olivolja
2 tsk spiskummin
1 kruka mynta
salt & peppar
Skala och hacka löken. Skölj linserna och kikärterna och låt rinna av. Blanda dem med lök, hackade ägg, olivolja och kryddorna.
Jag serverade detta till citronstekt kalkonbröst och blev otroligt nöjd med resultatet. Kalkonbröstet brynte jag först, därefter la jag det i en ungsfast form och la citronskivor över. Ugnen på 150 grader, kalkonen stekte jag tills innertemperaturen var 70 grader. Då är kalkonen genomstekt men ännu inte torr eller trådig i köttet.
Klämmer man ner lite citronsaft i lins- och kikärtssalladen blir den lite syrligare i smaken, väldigt fräscht och gott. Salladen passar till kyckling och lax också!
I helgen firade vi att jag fyllde år, så jag jöd släkten på tagliatelle al ragu som den görs i Bologna (om man ska tro receptet iaf). Den ska stå och koka i en halv evighet men blir fantastiskt god, och puttra en bolognese (som resten av världen kallar köttfässåsen) är inte så betungande.
Nackdelen med en ragu är att den är brutalt mättande. Man tror man ska orka mer än man faktiskt klarar. Jag tror det är någon egenskap hos långkok, mat som tillagats länge kanske mättar på ett annat sätt? För det är inte första gpången jag råkar ut för att ett långkok mättar bättre än en raskt ihopkastad maträtt. Nackdelen med långkok är ju förståss att det tar en faslig massa tid, och det har man ju oftast inte...
Kommentarer
-
Mmm, salladen låter mums! Ska absolut prova :)
Logga in för att skriva en kommentar.