Groddexplosion
Kommentarer
-
Oj! Tänk vilken kraft det finns i växterna. Tänk bara de små blommorna som kan tränga igenom asfalt! Tror säkert att de går att äta, men de kanske inte är lika näringsrika.
-
Ja, det är en enorm kraft i de där små fröerna. Det får bli skörd per omgående nu då, så ska jag försöka komma ihåg dem till nästa gång :-) Nu vet jag iaf att det inte krävs att jag häller vatten över dem varje dag om undre skålen inte är tom, de klarar sig alldeles utmärkt med det som finns där :-)
-
Jösses, där var de då liv.:D Vad är den där stora för planta/frö? Måste fråga oxå...Var hittade du det lilla växthuset? Har letat överallt men hittar bara på nätet men vill helst ha en fysisk butik med tanke på frakten, iaf om inte nätbutiken har en massa annat kul jag vill ha då. :) Jodå, äta av dom kan du. Det som kan hända om dom överväxer är att vissa sorter kan smaka lite beskt eller lite träigt sådär. Bra påminnelse förresten, måste skölja mina egna som står gömda i skafferiet. :)
-
Jag tror det är rädisa, det kommer från en blandpåse med mungbönor och rädisa. Den andra som inte är lika mycket full rulle på, den övre är rädisa och klöver. Det lilla drivhuset hittade sambon i hälsokostbutiken i Sundbyberg, Herbalife tror jag de heter.
-
Hm, hälskostbutiken är nog den enda jag inte varit i, ska ta en titt där i morgon. En blandpåse var ju smidigt, ska kika efter de oxå. Tack för tipset. :)
-
Varsågod :-) Jag har så mycket glädje av era kunskaper om groddar och groddning att det är en glädje om jag kan bistå lite tillbaka :-)
-
dom går väl att äta men dom är nog beska, kanske ska du testa att ha dom i varm mat då blir smaken mildare. själv brukar jag göra om dom till ägg... dvs ge dom till hönsen om dom blir så stora
-
hahahaha göra om dem till ägg var smart, härligt uttryck :-) Kanske kan hacka ner dem i maten, om man gör en kryddig wok kanske en del av beskan försvinner? Hoppas kan man ju :-)
Logga in för att skriva en kommentar.