icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5994398
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
1 juli 2012 11:27
8

Groddexplosion

Förlåt nu spammar jag lite men jag måste få visa vad som hänt i drivhuset med andra omgången groddar... Jag glömde bort dem ett par dagar och det verkar ju inte gå någon nöd på dem! Undra om inte sambon vattnat lite :-) Är det fortfarande ätbart när det är så stora groddar, nästan som små plantor?

Kommentarer

  • 1 juli 2012 11:51
    gittan52
    Oj! Tänk vilken kraft det finns i växterna. Tänk bara de små blommorna som kan tränga igenom asfalt! Tror säkert att de går att äta, men de kanske inte är lika näringsrika.
  • 1 juli 2012 11:54
    Ja, det är en enorm kraft i de där små fröerna. Det får bli skörd per omgående nu då, så ska jag försöka komma ihåg dem till nästa gång :-) Nu vet jag iaf att det inte krävs att jag häller vatten över dem varje dag om undre skålen inte är tom, de klarar sig alldeles utmärkt med det som finns där :-)
  • 1 juli 2012 12:49
    Halfdevil
    Jösses, där var de då liv.:D Vad är den där stora för planta/frö? Måste fråga oxå...Var hittade du det lilla växthuset? Har letat överallt men hittar bara på nätet men vill helst ha en fysisk butik med tanke på frakten, iaf om inte nätbutiken har en massa annat kul jag vill ha då. :) Jodå, äta av dom kan du. Det som kan hända om dom överväxer är att vissa sorter kan smaka lite beskt eller lite träigt sådär. Bra påminnelse förresten, måste skölja mina egna som står gömda i skafferiet. :)
  • 1 juli 2012 12:53
    Jag tror det är rädisa, det kommer från en blandpåse med mungbönor och rädisa. Den andra som inte är lika mycket full rulle på, den övre är rädisa och klöver. Det lilla drivhuset hittade sambon i hälsokostbutiken i Sundbyberg, Herbalife tror jag de heter.
  • 1 juli 2012 13:01
    Halfdevil
    Hm, hälskostbutiken är nog den enda jag inte varit i, ska ta en titt där i morgon. En blandpåse var ju smidigt, ska kika efter de oxå. Tack för tipset. :)
  • 1 juli 2012 13:04
    Varsågod :-) Jag har så mycket glädje av era kunskaper om groddar och groddning att det är en glädje om jag kan bistå lite tillbaka :-)
  • 1 juli 2012 16:07
    dom går väl att äta men dom är nog beska, kanske ska du testa att ha dom i varm mat då blir smaken mildare. själv brukar jag göra om dom till ägg... dvs ge dom till hönsen om dom blir så stora
  • 1 juli 2012 17:39
    hahahaha göra om dem till ägg var smart, härligt uttryck :-) Kanske kan hacka ner dem i maten, om man gör en kryddig wok kanske en del av beskan försvinner? Hoppas kan man ju :-)

Logga in för att skriva en kommentar.