Kanelkokade ingefärsäpplen
Ingredienser
1 st ingefära, (ca 6 cm)
5 dl vatten
4 dl socker
2 st kanelstänger
2 msk citron, färskpressad
4 st äpplen (fasta, syrliga)
1. Skala ingefära och skär i mindre bitar. Koka upp vatten och socker med kanelstänger, ingefära och citronsaft.
2. Skala äpplena och dela i 4 delar. Lägg äppelklyftorna i den kokande lagen och dra kastrullen åt sidan. Låt äpplena svalna i lagen.
3. Ta bort kanelstänger och ingefära och servera äpplena kalla eller ljumma med vaniljglass eller grädde.
Jag hade tänkt fotografera också men det glömde jag faktiskt fort, doften och åsynen av guldgula äpplen och kryddor kollrade bort mig helt! Servera med en frikostig klick vispad grädde, det passar som hand i handske :-)
Om lingonpäron är lika gott ... *hoppas*
Gillar
Kommentarer
-
ååh lät gott *dreglar*, tål ju inte råa äpplen så jag har nästan varit äppellös ett bra tag innan jag märkte att jag tålde tillagade (doh!) funkar det på utlänska köpeäpplen finns bara det här :(
-
Hittar du fasta, syrliga fungerar det jättebra. Jonagold och Granny Smith t ex som är syrligare än Golden Delicious och Red Delicious. Granny och jonagold använder jag när det inte är säsong på svenska äpplen.
-
har testat, supergott :D
-
Har man lite tur med äpplena är det världens godaste :-)
Logga in för att skriva en kommentar.