icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 6003386
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
9 juni 2012 12:58
2

Man kan ha gröna linser i nästan allt

Ja, kanske inte i plättar då, men det mesta annat :-) Det är den senaste flugan här hemma, att jag ska drälla grönsa linser i maten. Eftersom de är hårda och eländiga i valiga fall förkokar jag dem så att de blir mjuka, sen använder jag dem i maten. Experimentet idag är en köttgryta med tomater, lök och linser. En portion bör bli cirka 230kcal (exklusive poatis/ris). Energifördelning (en portion): Kcalorier: 230 / portion Fett: 7 gram Protein: 28 gram Kolhydrater: 11 gram Om det är ätbart vet jag däremot inte, men det bör det väl bli hoppas jag. Att köttfärssås blir en höjdare med linser listade jag ut rätt snabbt, så jag hoppas grytan också vinner på linserna. Håll tummarna för att det är ätbart, för näringsvärdena på en portion är jättefina. En portion innehåller mer eller mindre 100% av RDI för B1 och B3, ungefär halva RDI på de andra B-vitaminerna och en massa vitamin E, järn, zink, selen och fosfor. Komplettera med 50g broccoli och 175g potatis så kommer vitamin c och kalium upp fint också, och det bara på en enda portion (á 385kcal). Hade jag haft morötter hemma hade det sett ännu bättre ut... Men det får bli när jag kommit ihåg att handla hem färska morötter! [FET]Edit:[/FET] Och det var nu jag upptäckte att vi varken har potatis eller broccoli hemma... Snabbkyning av grytan då, så får den bli middag istället.

Kommentarer

  • 9 juni 2012 17:22
    Min pappa brukade alltid ha minst två sallader på bordet och minst en av dom var en bön eller linssallad, det är (nästan)det godaste sättet att äta gröna linser :) (gul lök, oliver, gröna linser, tomat och vinäger och olja med kryddor, jätteenkelt och jättegott :) (godaste är mammas linssoppa, jag och mina systrars favvoritmat då vi var små)
  • 9 juni 2012 19:58
    Gröna linser är väldigt gott har jag upptäckt, så jag är inte förvånad att det blev gott :-)

Logga in för att skriva en kommentar.