icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5998416
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
11 mars 2013 18:50
11

Testat: CarbZone-bröd

Hittade en produkt på ICA Maxi, Solna (samma butik som tagit in Shiratakinudlarna för övrigt, butikschefen där kanske äter enligt LCHF) som jag måste testa. En bröd som enligt egen uppgift bara innehåller 57kcal/skiva (väger 25g per skiva). Inga stora skivor, men det behöver ju inte vara något problem. Trots att jag köpte en limpa som enligt datumstämpeln skulle vara färskt så tyckte åtminstone jag att det var ganska torrt, och jag brukar gnaga i mig rågkusar utan problem! Dessutom smakade det faktiskt inte så speciellt gott, eller mycket av någonting alls om man ska vara petig. Jag testade brödet både som vanlig smörgås med smör och ost och som mattillbehör att doppa i såsen till en korvgryta jag lagade till middag. Ingendera var väl någon höjdare direkt. När jag doppade i såsen dolde såsens smakrikedom att brödet inte smakade något. Men som ostmacka var det mindre lyckat eftersom jag hade förväntat mig smak och fyllighet från brödet som komplement till smöret och osten. Men inte. Fördelen är att det är ett kalorisnålt bröd. Vill man prompt ha en macka när man går på diet kan det kanske vara lättare att planera in en sån här. En lowcarb-macka med mjukost och kalkon ~35kcal medan samma macka fast på ett grovt surdegsbröd landar på cirka ~100kcal. Nackdelen är att det är dyrt och inte speciellt gott. Jag är inte imponerad och kommer inte att byta bort det finska surdegsbrödet jag brukar köpa för det här. Nudlarna fungerade eftersom de tar smak av woksåsen, då gör det ingenting att de inte smakar någonting. Men ett bröd ska vara smakrikt, annars kan man lika gärna äta wellpapp. Jag tar hellre en macka mer sällan i så fall, och äter ett riktigt bröd som är gott. Eller bakar ett eget. Eller avstår helt, det är ett alternativ som är fullt gångbart i jämförelse, för mig åtminstone.

Kommentarer

  • 11 mars 2013 19:02
    Bgitta
    Tur att vi är olika. Jag tycker väldigt mycket om det ljusa Low Carb brödet, perfekt att steka i smör och ha som varm macka med bacon och ägg eller med räkröra på eller med en hamburgare på. Går också bra att rosta. Har alltid en limpa i frysen. Shiratakinudlarna har jag inte vågat testa. Ser inte goda ut.
  • 11 mars 2013 19:06
    Hej. Det ljusa brödet nystart från carbzone är godare 3,4 g kolhydrater\ skiva och 59 kcal. :)
  • 11 mars 2013 19:15
    Det här var det enda bröd de hade från den tillverkaren, och jag är inte frestad att testa fler av deras onödigt dyra produkter. Gillar man grovt mörkt bröd är inte det här ett alternativ jag skulle rekommendera med gott samvete. Vitt/ljust bröd äter jag inte. Jag är ju inte begränsad av mängden kolhydrater utan kan planera in en macka av valfritt bröd som jag vet smakar gott i stället. Att jag testade det här var ren nyfikenhet och den är stillad nu.
  • 11 mars 2013 21:36
    Som "brödoman" provade jag olika lowcarb bröd i december. Men ingen var väl riktigt bra. En del kändes som man bet i frigolit. Dyker det upp något bra vill jag gärna veta. Pepp LadyG!
  • 11 mars 2013 21:59
    utter
    Aldrig testat. Kanske lika bra. ;)
  • 11 mars 2013 22:43
    Jag har lärt mig tycka om brödet :-) måste erkänna att jag inte var så förtjust i början...min gubbe äter gärna det med blåbär men det innehåller lite mer kolhydrater så jag avstår det.
  • 11 mars 2013 22:49
    Jag tröstade mig med två riktiga knäckebröd istället. Jag tänkte inte på att köpa annat bröd också utifall att jag inte skulle gilla detta så nu är det och lite knäckebröd allt jag har hemma. Jag äter inte bröd så väldigt ofta så när jag ska ta en macka ska det vara ett gott bröd med rätt konsistens och rikligt med smak. Det är samma sak som mitt förhållande till choklad, hellre en liten bit lyxig och fin choklad med underbar smak än en stor, slaskig kaka skräp-choklad.
  • 11 mars 2013 22:59
    här har du annars gott bröd som man gör själv. LCHF brödet. 2 dl mandelmjöl 4 ägg. 2 dl riven ost. 2 tsk bakpulver. Och sesamfrö / linfrö ! 200 g i 10 min !
  • 12 mars 2013 05:32
    Anza
    Steker man det?
  • 12 mars 2013 08:01
    Ne man har det i ugnen, står 200g i 10min. Man blandar ihop alla ingredienser och sedan riktar man händerna och rullar man brödet runda (tekakorliknande). Lägger dem på plåtar och in i ugnen. :)
  • 12 mars 2013 19:37
    Tack för receptet ska prova det brödet..:)

Logga in för att skriva en kommentar.