icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jennie heter jag, är 26 år och bor strax utanför Göteborg.
Under min uppväxt höll jag på med många former av idrott. Jag har testat fotboll, handboll, volleyboll, origentering, pingis, gymnastik och boxning.
Under sommararna höll jag flitigt på med märkestagning i havet och vid 12-13 års ålder hade jag tagit allt från paddaren till guldmagistern.
Mitt hjärta har dock alltid brunnit för handbollen som jag kom i kontakt med redan som 2 åring.
Mina föräldrar träfffades genom handbollen och min syster har varit en väldigt duktig handbollsspelare så det föll sig ganska naturligt.

När jag började högstadiet var jag med i det flesta aktiviteter. Jag har vunnit distriktmästerskap i volleyboll 2 år (det första året kom vi 2:a men det glömmer man gärna), jag var även med och kom 3:a i basket mästerskapet trots att det är en sport som jag varken kan eller egentligen uppskattar.
Jag var ordförande i min skolas idrottsförening och ja kort och gott har jag alltid älskar idrott. Trots att jag alltid varit ganska vältränad hade jag under denna tiden av mitt liv väldiga komplex för mig kropp och tampades mycket med mig själv och mina tankar. Jag kom för första gången i kontakt med en dietist eftersom det fanns flera i min närhet som reagerat på mina matvanor och kontaktat vår skolsköterska. Jag fick lämna blodprov och väga mig varannan vecka men jag fick aldrig någon hjälp att bearbeta alla tankar som fanns i mitt huvud.

Som första års junior kom jag med i A-lags truppen handboll och tränade därefter handboll på elitnivå i 5 år innan en rad sjukdommar sätte käppar i hjulet på mig.

Jag la av med handbollen i 1 år och bestämde mig sedan för att börja igen men då bara för skoj skull i div 2.
När jag slutade med detta 2008 så började kilona sätta sig på mig. Jag vet inte riktigt varför men i takt med att jag slutade träna så fick jag en enorm matlust som jag aldrig haft tidigare. Jag gick upp till 72 kg innan jag fick panik över min kropp och bestämde mig för att gå ner i vikt.
På 4 månader hade jag gått ner 18 kg och vägde nu 54 kg vilket var för lite till mina 178 cm. Även om jag inte var väldigt smal så var det fara för mitt liv. Det visade sig att min kropp fått ta mycket stryk utav svält och nu ( hösten 2009) började en resa av tårar.

Jag kom i kontakt med läkare, psykoterapeut och sjukgymnast. Allt efter detta har varit en berg och dalbana. Jag fick äntligen börja bearbeta sådant som länge legat och grott i mig.

Jag gick även sakta men säkert upp i vikt och efter 1 år så avsultade vi min behandling. Tyvärr kom ett bakslag i november 2010 men jag tog mig ur detta på egen vilja.

Jag har sedan detta gott upp och väger idag 65,5 kg. Jag avskyr min kropp men jag är livrädd för att när jag nu försöker göra något åt det ska gå tillbaka i gamla vanor och det skulle inte bara äventyra min hälsa utan även mitt förhållande.
Jag tränar med en PT 1-2 gånger i veckan och jag försöker minska på godsaker men utan att dra ner för mycket på maten.
Jag hoppas på att lyckas på ettt sunt sätt nå en vikt på 60-62 kg.


Har börjat tillverka smycken som lite terapi och har startat en blogg för hobbyförsäljning av dom, ta gärna en titt =) http://nenniedesign.blogg.se
19 januari 2011 11:57
7

Lurad!

Ett osötat bröd ska vara fritt från socker. Så då jag såg att pågen hade ett osötat bröd så brydde jag mig inte om att titta på ingredienserna. När jag kom hem nu så kollade jag det iaf och då stod det [KURSIV]socker (för jäsningen)[/KURSIV]. Jag bestämde mig för att det får gå för jag tänker inte ge mig ut igen för att handla bröd, men känner mig lite lurad!!

Kommentarer

  • 19 januari 2011 11:59
    Surt :-( Man tror ju att osötat ska vara fritt från socker, det känns som det mest logiska åtminstone.
  • 19 januari 2011 12:03
    Ja, fast det lilla som finns för jäsningen tror jag varken gör från eller till i det stora hela för mig del så det får gå. Men visst blir man besviken då osötat faktiskt betyder just osötat!
  • 19 januari 2011 12:07
    Ja, där ser man hur viktigt det är att inte lita på märkningen alena. De försöker bara luras så fort de får en chans, livsmedelsproducenterna.
  • 19 januari 2011 12:20
    jamen sockret äts ju liksom upp av jästbakterierna (har iaf jag lärt mig) det är därför det får räknas som sockerfritt=)
  • 19 januari 2011 12:34
    Ja jag har också hört d, så jag får tro på det =)
  • 19 januari 2011 12:36
    Ah, jag så är det ju förståss! *doh* Att jag inte tänkte på det :-)
  • 19 januari 2011 12:39
    Ja så eftersom anledningen till att jag inte ska ha socker i brödet är ju för att inte trigga sötsuget och eftersom jästen ätit upp det söta så går det nog toppen bra ändå =D! Tack!

Logga in för att skriva en kommentar.