icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Tillbaka igen med ny diet 5:2.

2000 kcal/dag
500 kcal/fastedag
27 maj 2011 22:37
20

Turkisk linssoppa

[KURSIV][FET]Den här underbara soppan åt jag i turkland![/FET] Pressade i lite citron och satte i en klick turkisk yoghurt mmmmmh! [FET]RÅVAROR[/FET] 2 normalstora vattenglas röda linser (vanliga duralex-glas) 5 normalstora vattenglas vatten 2 gula lökar 1 tekopp/teglas matolja (turkiska téglas) 1 matsked tomatpuré 1 kycklingbuljongtärning 1 dessertsked rödpeppar 1 matsked torkad mynta salt [FET]TILLAGNING[/FET] Skär löken i ytterst smâ bitar och bryn dem i en kastrull med lite olja. Ta sedan de sköljda linserna, purén, buljongtärningen och lägg sedan dessa i kastrullen med löken. Koka sedan 5 glas med vatten i en annan kastrull och tillsätt sedan detta kokande vattnet i kastrullen med blandningen. Lât koka i 10 minuter, rör om och sila sedan blandningen i en sil men häll inte ur vattnet i vasken utan häll tillbaka blandningen i samma kastrull och lât âterigen koka upp (vet dock inte varför man gör sâ här och har inte fâtt ngt ordentligt svar men förmodar att det gör linserna lättare att bli mjuka. Gâr själv efter detta recept och det blir gotteligott) Sedan när det kokat upp igen ska salt, rödpeppar och mynta tillsättas efter smakbehov. [/KURSIV]

Kommentarer

  • 27 maj 2011 22:40
    Mmm den är jätte god. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ jag som inte äter linser längre så sugen jag blev på det nu då*L*
  • 27 maj 2011 22:45
    [KURSIV][FET]MissMullig:[/FET] Jaaa ja håller med! Ska ju börja om med Dukan imorgon så jag kommer sakna den här godingen till soppa ;D Undrar vad det blir för kcal/proteininnehåll i denna??? Hm:)[/KURSIV]
  • 27 maj 2011 22:47
    Blendy04
    Ser super duper gott! Säkert massa kolisar :(
  • 27 maj 2011 22:54
    [KURSIV][FET]Blendy04: [/FET]Ja den är supergod!:) Jag ska ta och mäta upp receptet tänkte jag :) hehe [/KURSIV]
  • 27 maj 2011 22:56
    Ja gör det så kan du väll medela vad du får för värden. Men massa kolisar är det säkert även om jag minns rätt så är det mindre i de röda
  • 27 maj 2011 23:09
    [KURSIV][FET]MissMullig: [/FET]Det där är värdet jag fick ut. vet dock inte hur man får fram exakta värden? Kanske man måste vara betalande medlem för att få fram???[/KURSIV]
  • 27 maj 2011 23:09
    [KURSIV][FET]Klicka på bilden alltså![/FET][/KURSIV]
  • 27 maj 2011 23:11
    [KURSIV][FET]Fick fram det på den 3dje bilden haha :D[/FET][/KURSIV]
  • 27 maj 2011 23:12
    [FET][KURSIV]Och eftersom soppan är väldigt dryg räcker den lätt till 10 portioner! Så man får väl dela allting på 10[/KURSIV][/FET]
  • 27 maj 2011 23:15
    70 kolisar men det är på 4 dl linser vilket torde vara ca 4 porioner då?
  • 27 maj 2011 23:16
    Så många?
  • 27 maj 2011 23:24
    Ja med tanke på att det är rätt mycket vatten i soppan:) Så skulle ja iaf få ut mellan 7-10 portioner:)
  • 27 maj 2011 23:27
    Det var ju bra. Något som är gott till den där soppan är om man bryner smör och chilipeppar och ringlar i lite på toppen innan servering
  • 27 maj 2011 23:42
    Mmmh lät jäkligt gott:D Jag älskar ju dock att ha citron i mmmmh och gärna någon vitlökig aioli liknande turkiskgegga i :D
  • 28 maj 2011 07:49
    Bummlan
    DET receptet kopierar jag genast! Underbart att vara en kalorijägare så man kan äta allt, men inte alltid ;) Och linser tillhör basfödoämnet för mig. Supertack! För receptet! Som tillbehör kan jag tänka mig en klick kvarg med med citron och ett par droppar olivolja, flinsalt och svartpeppar. Testar! Kram kram!

Logga in för att skriva en kommentar.