icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Xaras blogg

726288
Har antagligen ett tiotal kilo att gå ner, men helst mäter jag höftmåttet istället för kilovikten (nojjar för mycket över vågens siffror). Jag vill hur som helst minska ytterligare ungefär 10 cm i omfång. Äter så strikt LCHF jag kan, med undantag för mjölkskvättar i téet, goda gräddsåser och crème fraiche när andan faller på... (det finns så MÅNGA fällor!!) Familjeliv, knattar, katter och jobbet tar upp resten av min tid och påverkar förstås mitt omfångsminskningsarbete.
28 februari 2011 18:43
21

Makrill UTAN tomatsås?!

Gick igenom varenda makrillförpackning i hela affären, men det fanns ingen utan tomatsås!! Märkligt! Så jag tog och skrapade/sköljde bort sockermarinaden från fisken, när jag fixade min middag ikväll: en burk makrill, två kokta ägg och en massa majonnäs som jag mosade ihop till en suveränt god röra! Snabbt och enkelt medan knattarna äter McDonalds efter fotbollsträningen ;-): ingen tid att förbereda någon annan mat. Länge sedan jag åt makrill oxå: jättegott! Har fattat det som att det är en fet & bra firre (?), ska köpa hem lite mer sån't tror jag.

Kommentarer

  • 28 februari 2011 18:49
    Det brukar finnas rökt makrill i disken där man hittar rökt lax. Sköljd maktill i tomatsås lät inte så gott :o(
  • 28 februari 2011 18:51
    Jodå :-D, det blev så bra så med mycket majjo + kokt ägg :-D! Men rökt fisk tycker jag är sådär... inte min smak riktigt. Varför kan det inte finnas vanlig filé men minus såsen?! Den låg ju ändå bara ovanpå och var lätt att skrapa/skölja bort... :-?
  • 28 februari 2011 18:55
    Bummlan
    Det brukar finnas naturella makrillfileer i frysdisken. Men då måste man ju steka dem, förstås. Eller nåt... Men man vet vad man får i sig :)
  • 28 februari 2011 18:58
    Mmmm... men det sköna med en burk att öppna just så här på måndagskvällen efter knattarnas fotbollsträning, var ju just att slippa LAGA mat... (Kokta ägg hade jag färdiga i kylskåpet, förutseende som man är, haha!)
  • 28 februari 2011 19:00
    Bummlan
    Håller med, inget går upp mot färdig förpackad mad. Grejen är att jag tycker mig ha sett makrill i olja på burk. Men jag blir jätteosäker. Makrill och ål är de enda fiskar jag inte äter i någon form :S
  • 28 februari 2011 19:01
    Ja, blev det gott så spelar det ju ingen roll :o)
  • 28 februari 2011 19:02
    Bummlan: Håll utkik, var har du sett det?? Varför inte makrill förresten, smaken eller nå't annat?
  • 28 februari 2011 19:04
    Bummlan
    Jag lovar att hålla utkik. Maken äter makrill ;). Nä, jag gillar inte smaken. Och inte blev det bättre av en grej som min pappa sa om makrill en gång. Ål är också smaken, och efter att ha sett Blecktrumman så går det bara inte :(
  • 28 februari 2011 19:09
    Hittar du makrill i olja är det oftast solrosolja i tyvärr. Behändigt med färdig burk en som sagt färsk är ju gott
  • 28 februari 2011 19:15
    Varför inte välja tonfisk i vatten på burk istället, personligen tycker jag den dessutom är godare.
  • 28 februari 2011 19:16
    Makrillen torde vara fetare
  • 28 februari 2011 19:17
    Bummlan: Fast nu får du ju tala om vad din pappa sa om makrill. (Det är lugnt, jag har ätit upp hela burken redan ;-)) Ål har jag inget förhållande till och vet inte vad Blecktrumman är, så där är jag mer neutral :-D!
  • 28 februari 2011 19:18
    Ja, jag tog makrill för fettets skull... Men annars går det ner en del tonfisk oxå, absolut. Synd att det inte finns med RÄTT sorts olja ;-), UTAN sockertomatsås osv. Plats för lite modern affärsutveckling, kanske?!
  • 28 februari 2011 19:18
    blektrumma är en metalisk smak kanske om jag får tro något*L*
  • 28 februari 2011 19:21
    Man får köpa färska finns ju rökt med om man gillar det,men då är det nog lite socker *L* hur man än vänder sig har man ändan bak...

Logga in för att skriva en kommentar.