icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
40 plus som behöver tappa 5 kg fett som smugit sig på mig sakta men säkert...
Har kört lchf sen augusti 2012 utan att gå ner i vikt...
börjar idag med att mäta ketoner för att se om det kan hjälpa

12.08.2013

uppdatering i min presentation, gick ner mina 5 kg med lchf och mådde verkligen bra.... slutade under jul och gick upp de 5 kg plus 5 till.... utan att äta onyttigt men kolhydrater.... magen var som en ballong....
började räkna kalorier i början av juni och har gått ner 5 kg och har då 5 kg kvar igen, haha...
nu äter jag av allt men försöker att inte äta snabba kolhydrater, tränar en hel del och mår jättebra. känns skönt att kunna äta av allt utan att bli helt uppblåst så fort man fuskar vilket var fallet då jag åt lchf.... jag äter 5-6 måltider om dagen och ligger på ca 1500-2000 kalorier om dagen beroende på hur mycket jag tränar.
jag tror på kalorier in och kalorier ut men att det också är viktigt att välja sina kalorier... jag ligger på ca 35% proteiner, 25% fett, 40% kolhydrater om dagen (bra kolhydrater som grönsaker i massor, bär, frukt, sötpotatis, quinoia, harvregryn...)
6 november 2012 09:02
12

2.6 idag !

Mätte 2.6 i ketonvärde idag.... lutar mot att det är för mycket protein som sänker värdet.... eller så är det sporten. Min dag igår såg ut såhär: Totalt intag Fett: 151 g Protein: 39 g Kolhydrater: 9 g 1583 kcal Total motion Tid:60 minuter 450 kcal Fortsätter att testa ett tag till...

Kommentarer

  • 6 november 2012 14:44
    Rutgun
    Jag måste fråga: [FET]vad äter du[/FET]egentligen? Jag har väldigt svårt att hålla kolhydraterna på så låg nivå som du har. Följer du LCHF-matsedlarna här på MBD? Förmiddagarna går bra tycker jag eftersom jag dricker kaffe och äter frökex som jag bakat själv och kan hålla kh nere ganska bra men sen till kvällen ramlar mitt korthus isär. Har dessutom fallit och köpt ostkaka och klickat på lättsockrade jordgubbar och måste äta upp innan det blir förstört. Ketosstickorna visar spår fortfarande, alltid något!
  • 7 november 2012 03:45
    Kan du gå in på min matdagbok så ser du i detalj vad jag äter?? Jag har inte så stora problem att hålla nere på kolhydraterna, däremot tycker jag det är jättesvårt att hålla nere på proteinenet !! Följer inte LCHF-matsedlar utan kör mina egna recept. Just nu har jag en period då jag gör wraps som jag fyller med isbergsallad sen något smakrikt till tex smörstekta champinjoner, parmaskina, philadelphiaost, köttfärs...... det är väldigt mättande, praktiskt och mycket gott. Hade tex tacoskväll med familjen i helgen och de fick sina tacos och jag körde mina wraps. Kan skicka dig recpt om du vill ! Inga kolhydrater i alls !! En vanlig dag för mig ser ut så här: Frukost, antingen 2 stekta eller kokta ägg med smör och kaffe och te till det.... eller så äter jag en wraps med isbergsallad till och 1 matsked mtcolja som jag håller på salladen eller dricker samtidigt som jag äter wrapsen så blir det inte så kladdigt. brukar ha lite herbamare i oljan så blir det gott. Lunch: ofta omelette på 2 ägg som jag fyller med smörstekta champinjoner eller skinka... till det isbergsallad och gurka... ganska mycket sallad, det innehåller inte många kolhydrater och fyller talriken bra.... som dressing har jag olivolja med lite herbamare, ibland vinäger och ibland lite citronsaft... annars till lunch blir det fetaostsallad, rökt lax med blomkålsmos (gjort på blomkål och smör), pannbiffar med grönsaker, kycklingsallad, rester från middagen.... Middag: ofta en köttbit eller fisk med hemgjorde beasås eller majonäsbaserad sås... till det grönsaker, ofta sallad igen (spenat, isberg eller annan), blomkålsris, broccoligrätäng, vitkålsgratäng.... men som sagt mycket sallad och mindre grönsaker för att hålla nere kolhydraterna.... nästan aldrig grädde för tillfället men det ska jag öka när jag har lärt mig hur min kropp fungerar _ àr ju i testperiod! ingen mjölk, inga bär (äter man bär blir det ju fort mycket kolhydrater!), lite lite nötter, åt en del paranötter men har hört att det finns gift i dem?? har du någon information om det? dricker dessvärre en del vin men det känker ketonvärdet TYVÄRR !! Mmmm, ostkaka låter gott !! är det lite kolhydrater i den? Man kan ju inte alltid äta perfekt !! Eftersom jag kostat på mig blodmätare med stickor är det lättare att vara strikt..... men saknar lchf-bröd och mera mejeriprodukter !! ska trappa upp det snart, bara jag lyckas hålla mig i optimal ketos.... föll igår igen, vet inte om det var för 2 glas vin eller restaurang cearsarsallad...?? hur gör du dina frökex?
  • 7 november 2012 11:01
    Ååå...wraps...kan du inte lägga ut receptet ;-)
  • 7 november 2012 11:38
    inga problem, det är mycket enkelt !! 1 ägg 20-25 gram smör 0.5 msk fiberhusk lite salt och peppar 1 msk linfrön (går bra utan) Smält smör, vispa ner fiberhusk och linfrön och sedan ägget, allt med gaffel. Smält lite lite smör i en stekpanna, häll i blandningen i stekpannan och stek på medel värme. Gör den så tunn som möjligt. Låt steka en stund tills den stelnar, får färg – som en pannkaka. Vänd och stek på andra sidan. Lägg upp på en tallrik och låt svalna. Kan ätas direkt eller läggas in i folie i kylen... jag brukar göra flera samtidigt så jag har för ett par dagar.... man kan sedan fylla med vad man vill... philadelphiaost, parmaskinka, sallad, lax, kyckling, räkor, champinjoner, som tacos.... avokado.... ja allt !!
  • 8 november 2012 09:05
    Rutgun
    Tack för wrapstipset! Jag brukar äta tacos och använda salladsblad som wraps men det blir lite kladdigt. Ja, alkohol stannar upp kaloriförbränning enl. S.S.Skaldeman! Attans och vin som är så gott! Frökex 2 dl linfrön (krossade) 1,5 dl sesamfrön 1 dl pumpafrön 1 dl solroskärnor (som jag rostar lätt i stekpanna) 4 dl vatten lite salt Häll alla frön i en bunke, täck med vatten och låt stå i kylen minst 6 timmar eller över natten. Bred ut smeten på bakplåtspapper (smörpapper) på bakplåt och smeta ut jämnt med baksidan av en sked doppad i vatten. Strö över med salt efter behag. Grädda i 125°C i en timme. Sänk värmen till 100°C och grädda ytterligare en timme. Öppna ugnsluckan då och då och släpp ut fukten. Om smeten fortfarande är mjuk, grädda ytterligare en stund (1:a gången lät jag ugnen stå på 50°C och glömde bort, efter 4 timmar var kexet snustorrt och bra). Låt stå kvar i ugnen med luckan på glänt tills ugnen svalnat. Bryt i lagom stora bitar. Kexen är sköra så ett tips är att breda smöret på ex.vis ost och lägg det på kexet. Fett 43,6g/100g Protein 24,7g/100g Kolhydrater 5,7g/100g Näringsinnehållet i fröerna har jag hittat i Kalorikollen (LMV). Nej din matdagbok är inte synlig och det beror väl på hur du valt i dina inställningar.
  • 8 november 2012 09:19
    Tusen tack för recept ... ska provas. ;-) Para nötter har jag inte hört något dåligt om, förutom den info som finns för nötallergiker och att det då skulle vara den nöten som är farligast för dem ...men jag kan ju ha missat ngt.
  • 8 november 2012 09:20
    Tack för receptet !! ska prova !! Ska även ändra min matdagbok så den blir synlig, säg till om du fortfarande inte ser.... inga hemligheter där inte;)
  • 8 november 2012 09:28
    Rutgun
    Jo nu syns den! Jag tar mej friheten att gå in där och stjäla tips när jag kör fast ;-)
  • 8 november 2012 09:29
    Det där kan man bara se om man har betalvariationen va?? ...eller, var går man in och kikar?
  • 8 november 2012 10:22
    Inga problem alls Rutgun ! Tillsammans blir vi klokare!! det ser ju lite galet ut ibland då det står alla ingredienser till wraps tex... jag äter inte rått ägg tex;) Anne, har ingen aning om man måste ha betalvarianten men du klickar på min profil här uppe till höger och sen uppe står det matdagbok bla.... klicka där så kommer du in på min matdagbok...
  • 8 november 2012 11:21
    Rutgun
    Paranötter skall du vara försiktig med. Det här har jag hittat på nätet: "....... kolla en extra gång om mögel finns i viss typ av livsmedel. Har du köpt hem importerat ris eller nötter t.ex. så ta en extra koll. Smakar en nöt udda eller har ändrat lite färg så släng hela påsen. Just nötter innehåller de högsta halterna och så lite som EN ENDA paranöt kan innehålla giftmängder stora nog att åstadkomma allvarliga leverskador." Läs om aflatoxin på nätet!
  • 8 november 2012 11:37
    tack !! himla synd för nästan inga kolhydrater i och mycket goda !!

Logga in för att skriva en kommentar.