2.6 idag !
Kommentarer
-
Jag måste fråga: [FET]vad äter du[/FET]egentligen? Jag har väldigt svårt att hålla kolhydraterna på så låg nivå som du har. Följer du LCHF-matsedlarna här på MBD? Förmiddagarna går bra tycker jag eftersom jag dricker kaffe och äter frökex som jag bakat själv och kan hålla kh nere ganska bra men sen till kvällen ramlar mitt korthus isär. Har dessutom fallit och köpt ostkaka och klickat på lättsockrade jordgubbar och måste äta upp innan det blir förstört. Ketosstickorna visar spår fortfarande, alltid något!
-
Kan du gå in på min matdagbok så ser du i detalj vad jag äter?? Jag har inte så stora problem att hålla nere på kolhydraterna, däremot tycker jag det är jättesvårt att hålla nere på proteinenet !! Följer inte LCHF-matsedlar utan kör mina egna recept. Just nu har jag en period då jag gör wraps som jag fyller med isbergsallad sen något smakrikt till tex smörstekta champinjoner, parmaskina, philadelphiaost, köttfärs...... det är väldigt mättande, praktiskt och mycket gott. Hade tex tacoskväll med familjen i helgen och de fick sina tacos och jag körde mina wraps. Kan skicka dig recpt om du vill ! Inga kolhydrater i alls !! En vanlig dag för mig ser ut så här: Frukost, antingen 2 stekta eller kokta ägg med smör och kaffe och te till det.... eller så äter jag en wraps med isbergsallad till och 1 matsked mtcolja som jag håller på salladen eller dricker samtidigt som jag äter wrapsen så blir det inte så kladdigt. brukar ha lite herbamare i oljan så blir det gott. Lunch: ofta omelette på 2 ägg som jag fyller med smörstekta champinjoner eller skinka... till det isbergsallad och gurka... ganska mycket sallad, det innehåller inte många kolhydrater och fyller talriken bra.... som dressing har jag olivolja med lite herbamare, ibland vinäger och ibland lite citronsaft... annars till lunch blir det fetaostsallad, rökt lax med blomkålsmos (gjort på blomkål och smör), pannbiffar med grönsaker, kycklingsallad, rester från middagen.... Middag: ofta en köttbit eller fisk med hemgjorde beasås eller majonäsbaserad sås... till det grönsaker, ofta sallad igen (spenat, isberg eller annan), blomkålsris, broccoligrätäng, vitkålsgratäng.... men som sagt mycket sallad och mindre grönsaker för att hålla nere kolhydraterna.... nästan aldrig grädde för tillfället men det ska jag öka när jag har lärt mig hur min kropp fungerar _ àr ju i testperiod! ingen mjölk, inga bär (äter man bär blir det ju fort mycket kolhydrater!), lite lite nötter, åt en del paranötter men har hört att det finns gift i dem?? har du någon information om det? dricker dessvärre en del vin men det känker ketonvärdet TYVÄRR !! Mmmm, ostkaka låter gott !! är det lite kolhydrater i den? Man kan ju inte alltid äta perfekt !! Eftersom jag kostat på mig blodmätare med stickor är det lättare att vara strikt..... men saknar lchf-bröd och mera mejeriprodukter !! ska trappa upp det snart, bara jag lyckas hålla mig i optimal ketos.... föll igår igen, vet inte om det var för 2 glas vin eller restaurang cearsarsallad...?? hur gör du dina frökex?
-
Ååå...wraps...kan du inte lägga ut receptet ;-)
-
inga problem, det är mycket enkelt !! 1 ägg 20-25 gram smör 0.5 msk fiberhusk lite salt och peppar 1 msk linfrön (går bra utan) Smält smör, vispa ner fiberhusk och linfrön och sedan ägget, allt med gaffel. Smält lite lite smör i en stekpanna, häll i blandningen i stekpannan och stek på medel värme. Gör den så tunn som möjligt. Låt steka en stund tills den stelnar, får färg – som en pannkaka. Vänd och stek på andra sidan. Lägg upp på en tallrik och låt svalna. Kan ätas direkt eller läggas in i folie i kylen... jag brukar göra flera samtidigt så jag har för ett par dagar.... man kan sedan fylla med vad man vill... philadelphiaost, parmaskinka, sallad, lax, kyckling, räkor, champinjoner, som tacos.... avokado.... ja allt !!
-
Tack för wrapstipset! Jag brukar äta tacos och använda salladsblad som wraps men det blir lite kladdigt. Ja, alkohol stannar upp kaloriförbränning enl. S.S.Skaldeman! Attans och vin som är så gott! Frökex 2 dl linfrön (krossade) 1,5 dl sesamfrön 1 dl pumpafrön 1 dl solroskärnor (som jag rostar lätt i stekpanna) 4 dl vatten lite salt Häll alla frön i en bunke, täck med vatten och låt stå i kylen minst 6 timmar eller över natten. Bred ut smeten på bakplåtspapper (smörpapper) på bakplåt och smeta ut jämnt med baksidan av en sked doppad i vatten. Strö över med salt efter behag. Grädda i 125°C i en timme. Sänk värmen till 100°C och grädda ytterligare en timme. Öppna ugnsluckan då och då och släpp ut fukten. Om smeten fortfarande är mjuk, grädda ytterligare en stund (1:a gången lät jag ugnen stå på 50°C och glömde bort, efter 4 timmar var kexet snustorrt och bra). Låt stå kvar i ugnen med luckan på glänt tills ugnen svalnat. Bryt i lagom stora bitar. Kexen är sköra så ett tips är att breda smöret på ex.vis ost och lägg det på kexet. Fett 43,6g/100g Protein 24,7g/100g Kolhydrater 5,7g/100g Näringsinnehållet i fröerna har jag hittat i Kalorikollen (LMV). Nej din matdagbok är inte synlig och det beror väl på hur du valt i dina inställningar.
-
Tusen tack för recept ... ska provas. ;-) Para nötter har jag inte hört något dåligt om, förutom den info som finns för nötallergiker och att det då skulle vara den nöten som är farligast för dem ...men jag kan ju ha missat ngt.
-
Tack för receptet !! ska prova !! Ska även ändra min matdagbok så den blir synlig, säg till om du fortfarande inte ser.... inga hemligheter där inte;)
-
Jo nu syns den! Jag tar mej friheten att gå in där och stjäla tips när jag kör fast ;-)
-
Det där kan man bara se om man har betalvariationen va?? ...eller, var går man in och kikar?
-
Inga problem alls Rutgun ! Tillsammans blir vi klokare!! det ser ju lite galet ut ibland då det står alla ingredienser till wraps tex... jag äter inte rått ägg tex;) Anne, har ingen aning om man måste ha betalvarianten men du klickar på min profil här uppe till höger och sen uppe står det matdagbok bla.... klicka där så kommer du in på min matdagbok...
-
Paranötter skall du vara försiktig med. Det här har jag hittat på nätet: "....... kolla en extra gång om mögel finns i viss typ av livsmedel. Har du köpt hem importerat ris eller nötter t.ex. så ta en extra koll. Smakar en nöt udda eller har ändrat lite färg så släng hela påsen. Just nötter innehåller de högsta halterna och så lite som EN ENDA paranöt kan innehålla giftmängder stora nog att åstadkomma allvarliga leverskador." Läs om aflatoxin på nätet!
-
tack !! himla synd för nästan inga kolhydrater i och mycket goda !!
Logga in för att skriva en kommentar.