icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
23 maj 2012 14:26
2

Testar att göra sockerkaka

Tja då var man igång igen för att testa på om det går att göra onyttigheter nyttigare. Jag har redan provat philadelphiaglass med stevia och mascarpone, suuupergott. Åt det ihop med färska jordgubbar. Nu håller jag på med en sockerkaka där jag har bytt ut vetemjölet mot en blandning av riven kokos/bakerix/skrädmjöl. Skrädmjöl är rostad havre mald till mjöl och är väldigt proteinrikt. Sedan så är sockret utbytt mot stevia och äkta vaniljstång. Egentligen kan det ju tyckas onödigt att försöka göra onyttiga saker mer ätabara, men jag ser det så här: Socker är ett fördärv och att nu stevia finns tillgängligt för alla genom att det säljs i vanliga butiker känns väldigt kul. Jag tror det mesta kommer att sötas med stevia inom en mycket snar framtid. Trots att jag egentligen inte har så svårt för att undvika godsaker så är hela vårt samhälle uppbyggt på att det ska bjudas sött till kaffet. Tänkte då att det kunde vara bra att själv ha med något som är mycket bättre. Jag ska testa på gubben sen om det duger, och det tror jag det gör för smeten var jättegod. Jag tänkte jag skulle servera sockerkakan i skivor med lite steviasötad funlight ringlad över kakan och vispad grädde till. Fortsättnig följer efter provsmakning..... Pepp på er alla :)

Kommentarer

  • 23 maj 2012 16:06
    Spännade om det blir bra lägg gärna in receptet =) philadelphiaglass med stevia och mascarpone recept?
  • 23 maj 2012 16:06
    lflickan
    Jag äter hellre riktiga bakverk men i mindre mängd än att krångla till det med en massa konstigheter. Vaniljpulver istället för vaniljsocker brukar jag däremot använda, man vill ju ändå åt vaniljsmaken och socker finns det ju redan i bakverken. :)

Logga in för att skriva en kommentar.