icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har varit överviktig sen jag började i lågstadiet. Med undantag för när jag gick i gymnasiet för då gick jag ner till 63 kg med hjälp av viktväktarna. Jag behöll den vikten tills jag träffade min sambo. Efter det började jag sakta gå upp i vikt. Efter 2,5 år hade jag gått upp 15 kg, sambokilona kallar jag dem. 2007 blev jag gravid och gick upp ca 13 kg under graviditeten, de försvann dock ganska snabbt efter förlossningen men efter att jag slutat amma gick jag snabbt upp i vikt. Det gick så långt att jag vägde/ väger mer än vad jag gjorde som höggravid. 103 kg var jag uppe i. Fick en smärre chock när jag ställde mig på vågen, trodde på högst 98 kg. Jag vägde 93 kg som höggravid. Jag började fundera på gastric bypass men jag skulle inte få den gratis, man måste ha bmi 40 eller 35 men då ska man ha diabetes eller sömnapné. Min moster berättade att hennes inneboende gått ner 30 kg med LCHF. Jag har alltid tänkt att jag aldrig skulle klara av att avstå från potatis, pasta, bröd etc men jag gav det ett försök, ett sista försök att gå ner i vikt och kanske bli gravid igen då vi inte lyckats nu på 2 år. Än så länge är det inga problem och i skrivande stund väger jag 95,1 kg. 25 kilo kvar till mål. 2012: Är nu tillbaka här efter ca 1 års uppehåll. Jag lyckades bli gravid och vid invägningen på mvc vägde jag ca 96 kg. Nu när min son är en månad gammal väger jag idag (3 maj 2012) 89,9 kg. Jag gick endast upp 6 kg under graviditeten men gick ner 11 kg. Ett kilo har jag gått ner efter 2 dagars LCHF-diet. Har återigen börjat med det nu efter att ha läst Katrin Zytomierskas bok " Dags att bli smal- Lchf på mitt sätt". Känner mig jättemotiverad!

2014: Uppe i 100,7 kg igen efter en tredje graviditet! Har gått ner till 98,7 kg på två veckor och vill fortsätta gå ner i samma takt. Ska förhoppningsvis gifta mig i april 2015 och jag MÅSTE komma i form tills dess! Följ mig i min resa och ge mig gärna motivation och hjälp på vägen genom att kommentera mina blogginlägg.
6 juni 2011 18:45
8

Tappat kontrollen

Senaste 2 veckorna har jag släppt på kontrollen. Inte jättemycket men en hel del. Jag har grillat och ätit pommes, potatissallad. Jag har varit på MacDonalds, jag har ätit glass, godis, korv med bröd. De flesta av dagarna tror jag att jag ändå inte överätit men det har ju definitivt inte blivit någon kaloriunderskott! Men en del dagar har jag nog ätit alldeles för många kalorier, de dagarna har jag inte fyllt i vad jag ätit här i matdagboken. Jag är såååå rädd att jag kommer gå upp det jag gått ner nu. Har inte motivationen till att börja med LCHF igen känner jag men på nåt sätt måste jag finna motivationen och viljan så jag kan fortsätta gå ner i vikt. Hur ska jag göra?

Kommentarer

  • 6 juni 2011 19:22
    Du behöver ju inte äta LCHF för att gå ner. Testa att räkna kcal bara. Såsett kan du äta precis vad du vill, kolhydrater, protein, fett... inga förbud. Se bara till att du tex ligger på -500 kcal/ dag så går du ner ½kg/vecka. Enkelt och ganska smärtfritt skulle jag vilja säga.
  • 6 juni 2011 20:08
    Håller med nennie, prova kalorier in VS kalorier ut. Jag har också testat lchf men tyckte att det blev för pyssligt och gillar inte förbud. Lycka till!
  • 7 juni 2011 07:30
    Ja, det är det jag har tänkt men det har inte gått att hålla kalorierna nere varje dag det senaste. Börjar alltid dagen bra med gröt till frukost och så tänker jag att idag ska jag äta bra mat och inte fuska men ändå blir det så lätt att det händer ändå. Igår kände jag att magen börjat puta mer igen, kände mig konstigt mätt och uppblåst hela dagen och åt därför inget efter klockan 16 vilket gjort att jag vägde 5 hg mindre idag så undrar om jag kanske skulle införa en regel som säger att jag inte får äta efter 18 eller nåt?
  • 7 juni 2011 07:57
    Prova med kokt ägg eller keso till mellis. Jag var jättehungrig hela tiden när jag åt frukt, men fick tips om ett ägg eller keso istället och det har hjälpt!Jättebra att inte äta efter 18.00 också :o) Du får prova vad som funkar för dig, vi ger bara råd du jkan testa. Lycka till!
  • 7 juni 2011 09:02
    Tack för tipsen, ni är jättesnälla!
  • 7 juni 2011 09:11
    Jag skrev ett långt långt inlägg men lyckades loggas ut så det blev inte postat =)! Jag har aldrig haft någon tid då jag inte fått äta, men det kanske fungerar, jag tycker bara det känns stressande att måste ha ätit klart innan 18 om man tränar eller gör något annat på kvällen. Tips på kcal snåla produkter: Tyrkisk lätt yoghurt 60kcal/100g . blanda med kryddor, vitlök mm och du har en god kallsås till köttet i sommar. Lätt keso 70kcal/100g. perfekt mellanmåö som storpo säger, blanda i lite bär eller frukt också för att kunna variera. Även salladskrydda eller grillkrydda är en god mix. Milda mat 4% 60kcal/100g. Med denna kan du göra en potatisgratäng tex utan att kcal skjuter i höjden. Fungerar utmärkt till pasta såser mm också. Mini creme fraich 80kcla/100g. Går att använda till alla rätter där man vanligtvis har cremefraich. Genom att bara byta ut några få livsmedel så kan man fortsätta äta sånt som annars skulle innnebära attt kcal intaget skjutit i höjden. Om du är osäker på hur mycket 100 g är så köp en matvåg, finns en jättebra och inte så dyr på IKEA. Då kan man första gångerna väga maten så att man får koll på vad en lagom portion är. Kram
  • 7 juni 2011 09:20
    Tack så mycket!! Kram
  • 16 juni 2011 14:12
    håller med de andra.. strunta i olika kurer hit och dit, om inte annat för att INTE stödja företag som försöker göra sig pengar på socker i pulverform. Ät istället, väg och mät allt, skriv in i dagboken coh försök ligga på minus varje dag... Det går - höj horisonten, säg istället att du ska gå ner 25 kg på tre år, så har du råd att mumsa och njuta på av mat under semestern för att sen skärpa dig andra veckor på året... är helt övertygad om att folk oftast har en alldeles för kort horisont som inte lämnar något utrymme för misstag och bakslag, då blir de jävligt motigt om man "syndar" en helg.. lycka till!

Logga in för att skriva en kommentar.