icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej alla kämpare!
Jag är en 21 årig tjej som gått upp ca 15 kg på 3 år.
Innan detta var jag tillsammans med en friidrottare, med träning 7 dagar i veckan och bullförbud.. När förhållandet sprack gick vikten först ner, och sedan dess långsamt upp igen. Jag vill bli mig själv igen, komma i mina jeans, känna igen min kropp i spegeln och vara nöjd med den igen.
Jag vill kunna klä mig utan att byta om 5 gånger, frustrerad och arg, över att inte trivas i några av dem pågrund av känslan man har inför sin egen kropp.
Jag vill känna att min kropp tillhör mig igen, jag vill kunna identifiera mig med den, kort sagt.
Häng med.
/Sofie
16 september 2011 13:32
2

Lite tips till Dukan-nybörjare :)

Dukan innebär att man startar med en attack-fas. Denn fas skall vara 3-7 dagar, baserat på hur mycket man planerat att gå ned i vikt. Desto längre attack-fas, desto större viktnedgång. Tänkte ge er lite tips och tankestartare på hur en attack-fas vecka kan se ut. [FET] Frukosttips[/FET]2 kokta ägg, ca 2dl vaniljyoughurt, arlas magra sortiment (finns ävwen citron och vanlig). 2 stekta ägg ( stek i teflonpanna utan att använda fett), samt tre skivor kokt/rökt skinka som också stekes. [FET]Lunchtips[/FET]1 burk minikeso, 4-7 skivor rökt/kokt kalkon (beroende på hur stora skivor och hur hungrig man är) 2 kycklinglår, ta bort skinnet. Curryröra: Mager kesella, curry, lite hackad rödlök, salt, peppar. 1 burk tonfisk i vatten, blanda med en burk minikeso. En burk cocacola zero till detta är namnam. 1/5 kg räkor, citron. En klick gräddfil (liten klick) samt ishavsrom. [FET]Mellanmålstips[/FET]2 dl citron youghurt, arlas magra, 3 skedar minikeso, blanda. Betydligt matigare än endast youghurt. [FET]Middagstips[/FET] Pannbiffar: 200 gram lammfärs, 2 ägg, salt, peppar, 1 vitlöksklyfta 8 eller vitlökspulver, ¼ del mager fetaost. Blanda. Stek i teflonpanna utan att använda fett. Kan även vara gott med kummin i för lite variation. Sås till detta: Kesella, mager, 0,5 % fett, 1 vitlöksklyfta, ¼ av den magra fetaosten, 3 soltorkade tomater (skölj bort oljan från dessa och klipp/skär dem i småbitar). Blanda ihop. GOTT. Omelett: 2 ägg, 1dl lättmjölk, salt peppar. Dessa kan man variera som man vill, ha i tonfisk, ha i mager korv, skinka, räkor. Som man behagar. Parmaskinka med philadephia. 150gram parmaskinka, philadelphia mager lättlätt. Fyll skinkskivorna med varsin klick philadephia, rulla ihop. Även gott att linda in fetaost (tänk bara på att köpa den magra). Lax i ugnen: Köp en fin bit lax, och keldas magra ostsås. In i ugnen, tid baserat på storleken av laxen. När det är ca 10 min kvar, tag ut laxen, häll över ostsåsen, mängd även den baserad på laxens storlek, men precis så att den täcker och rinner över lite lite. Mousaka utan grönsaker: Blandfärs, ca 500 gram. Lätt grädde, Keldas är bra. Mager ost, finns att köpa 12% ost färdigriven i påse. Blanda grädde och ost med 2-3 ägg, vispa ihop. (Äggen är till för båda mättnad och konsistens, då man ej vill ha ett vattnigt resultat. Äggen får helt enkelt vara substitut för lasagneplattor. När man kommit in i nästa fas kan man istället lägga squash eller aubergine som plattor mellan köttlager.) Stek köttfärsen tillsammans med 2-3 klyftor vitlök. Krydda med svartpeppar, salt, chili, vitpeppar. Stek in smaken ordentligt. Släng gärna i en bit köttbuljong. Häll i form, häll över äggsmeten, in i ugnen till dess att ytan blivit gyllene. Kött i ugnen, med sås: Fin mager köttbit, in i ugnen då kött inte är så gott att steka utan fett. Tänk på att inte marinera med olja, utan endast med kryddor. Man kan göra marinad på lite vatten och ägg-gula, så går smaken ändå in i köttet. Till detta gör jag en fetaröra på mager kesella, mager fetaost kryddat med salt och svartpeppar. Supergott. [FET]Andra enkla saker[/FET] Rökt fisk, kan köpa i butik, ta lite citron till. Viktväktarnas magra korv. Finns i både kött och kyckling. Äggröra Grillad kyckling Kyckling curry gryta på lätt grädde och utan ris. Tonfiskröra på keso och lättmajonäs, samt rödlök. Ja. Hoppas ni fick lite inspiration nu  I nästa fas lägger man till grönsaker varannan dag, till man har gått ner så mycket man vill.

Kommentarer

  • 16 september 2011 15:44
    [KURSIV]Jättebra skrivet, men det är alldeles för mycket fett i dessa måltider för att vara dukan-attackfasen eller dukandiet överhuvudtaget! Glöm alltså inte att i attackfasen ska det helst vara så låg fetthalt som möjligt. Så ät gärna kvarg istället för lätt grädde då grädden fortfarande är på minst 4-17% även om den är lätt. Mejeriprodukterna ska helst vara så nära 0% som möjligt! Ost får man inte äta alls i attackfasen och eg. inte skinka eller korv heller. Inget griskött. enbart nötkött, kyckling och fisk är tillåtet samt ägg. Och absolut inte lätt majonäs heller. Inte heller någon slags grönsak (du skrev här ovan om substitut för lasagneplattor) Kanske låter hårt men det är så det är iaf :) Man ska helst dricka mycket vatten också och helst ha i sig 1.5msk havrekli varje dag. Jag skulle då helst byta ut yoghurten mot lätt A-fil som innehåller mindre kolydrater än mini vanilj yoghurt och på med havrekli och ett ett ägg till det som frukost och ta mini vaniljyoghurt som substitut för "efterrätt" om man vill ha något gott och närmare nyttigt då andra äter glass eller dyligt. Nu tycker du säker att jag är rena rama Dukan-Hitlern men men ;)[/KURSIV]
  • 16 september 2011 16:23
    Haha, inte alls ;) Jag har kört på den här typen av mat, och gått ner 7 kilo nu, så det beror nog mer på hur hårt man orkar, med tanke på att man ändå fortsätter sen, trots grönsakerna :) Härligt att höra någon som är engagerad! :D

Logga in för att skriva en kommentar.