icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mål sm i bänkpress -18 för veteraner! i klass -63
20 juni 2013 08:40

Fruktos

Så innan jag går in på mina funderingar om fruktos kommer en liten uppdatering om träning och vikt. Morgonvikten idag var [FET]61,9[/FET] som är en ny lägstanivå YAY!! Benträningen i tisdags har satt sina spår. Löpningen igår varade i 10 minuter sen gick jag hem, benen knöt sig helt och gick inte alls att springa. Försökte småjogga men då skrek vaderna i höga sky. Vilodag igår alltså :-) I natt var jag tvungen att gå upp och uträtta lite naturbehov och kände hur mellersta delen av ryggen (nedre thorakalen) var "krampad", ingen joggingtur på morgonen alltså. Morgonpromenaden varvades mellan att gå och jogga lite lätt, har helt enkelt tröttnat på att gå. Efter jobbet idag blir det lite lätt rygg och triceps följt av intervaller på löpband om allt vill sig väl :-) Så fruktosen, jag har åter igen ramlat in på att sluka allt om kost och träning. Lyssnade på en föreläsning igår om heter - Paleo Diet & Strength Training Biochemistry. Där tog man upp hur glukos och fruktos omsätts i cellen och vad som händer när celler, muskler och lever är mättade. Tydligen behöver inte fruktos insulin så fruktosen kan gå direkt från blodet in i cellerna för att sen direkt gå och bli fett (lite förenklat) När man börjar söka på det här finner man att fruktos framställs som värsta boven och som ett gift? Är jag helt ute och cyklar men är det inte bra att kunna äta kolhydrater utan att få en hög insulinutsöndring? Självklart är det inte bra att äta fruktos om kroppen är mättad på kolhydrater men då är det ju inte bra att äta några kolhydrater över huvud taget. En forskning som gjorts är (så klart) på möss som blev matade med fruktos där man såg att leverfetter och blodfetter ökade. Några andra forskare tyckte det verkade konstigt och testade att istället för kemiskt framställd fruktoslösning gav de mössen honung. Den här gången fick mössen inte alls samma reaktion, dvs deras blodfetter ökade inte alls. Min slutsatsen är helt enkelt - om du äter mer än du gör av med är det hälsofarlig och ät naturliga råvaror. Mera intressant var att han som höll i föreläsningen var läkare och jobbade mycket med skikt-rtg. Han hade kollat hur muskelmassan såg ut i väldigt tjocka personer. Det visade att ju tjockare vi blir desto mer atrofierade muskler får vi. Tjocka personer helt enkelt svälter inuti!!! Enda sättet att bryta detta är att tömma muskler på sina reserver (glycogen) så att kroppen behöver mer ATP och därför sparkar igång ruljansen igen. Bästa sättet att göra detta var tung styrketräning - to failure- som dom så fint uttrycker det hela.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.