icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5989429
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
13 oktober 2012 23:03
19

<3 Jag älskar min assistent <3

Assistenten jag fick av älsklingen i födelsedagspresent hade en köttkvarn som vi testade idag. 1 kilo högrev utan ben skulle malas ner tillsammans med 240g bacon, för att sedan bli hamburgare. Jag valde bacon för smaken och fettets skull, högreven var förhållandevis mager och en god färs till hamburgare läste jag mig till bör ha minst 20% fett. Det blev så otroligt gott! Vi malde färsen två gånger för att vara säkra på att det verkligen blev blandat. Sen gjorde jag burgare av färsen och stekte, och det blev ju så saftigt och gott att det nästan är skrämmande. Den skivar, mal, hackar, blandar, mixar och jag har fortfarande inte kommit på något den inte är bra på. Dessutom var den föredömligt enkelt att rengöra. Allt gick att ta isär och diska, förvisso tål den maskindisk men det gick fortare att handdiska faktiskt. Vilken underbar pryl. Plötsligt öppnade sig en värld av möjligheter och experiment! Och tänk så praktiskt att kunna köpa billig högrev och mala själv istället för att köpa dyr färs. För nu på sistone har färsen varit ohemult dyrt, nästan uppemot 70:-/kg och det är inte jag villig att betala. Inte när det finns billigare helt kött och jag har en köttkvarn... :-) Jag är så nöjd!

Kommentarer

  • 13 oktober 2012 23:12
    jo visst e de praktikst och billigt när man har en assistent. blev själv så sugen på hamburgare nu.
  • 14 oktober 2012 03:13
    Det är fan inte ofta högrev är billigare än färs? Däremot är det bra mycket godare :).
  • 14 oktober 2012 06:58
    Anza
    Det ska jag också prova, tack för tipset!
  • 14 oktober 2012 07:06
    lflickan
    Du borde prova att göra egen korv när du ändå är igång. Blir supergott och inga konstigheter är det i heller.
  • 14 oktober 2012 08:18
    Vilket märke är det? Funderar också på en assistent. :) lät gott också med hamburgare! :)
  • 14 oktober 2012 08:30
    Visst är det härligt, jag har en assistent men inte med kvarn, jag vill ha en KenWood, men dyra är dom
  • 14 oktober 2012 10:00
    [FET]pottpott[/FET], senast jag var på ICA ville de ha 70:- kg för köttfärsen men bara 49:- för högreven. Svenskt kött alltihop. Anza, varsågod :-) [FET]lflickan[/FET], då måste jag skaffa korvhorn. Vi får se om jag kommer mig för att göra det :-) SaraElsa: [LANK]http://www.bosch-home.se/produkter/matberedning/köksmaskiner/MUM54240.html?source=browse[/LANK] [FET]jaropi[/FET], de är inte billiga men man har fruktansvärt roligt med dem!
  • 14 oktober 2012 10:01
    Hoppla, nyvaken är jag. Skulle fetmarkerat alla namn ju så de syns. Oj.
  • 14 oktober 2012 11:47
    Enig med dig om köttfärsen, o billga finns visst men oftast irländska, Vilken lyxmaskin du har da, blir på önsklistan till jul ha ha ha
  • 14 oktober 2012 11:50
    Jag är mest inna på att köpa svenskt kött, men jag ska fortsätta undersöka. Vem vet vilka goda köttbitar man kan mala ner och göra god mat av? Maskinen är verkligen lyxig, det håller jag med om. Men nu behöver jag förhoppningsvis inte någon mer maskin i köket, och jag hoppas den ska hålla länge! Undrar om den kan göra kycklingfärs....?
  • 14 oktober 2012 11:56
    Nog kan du använda allt möjlig av kött, det enda man ska kolla är väl hur mycke fett det är i, för magert blir nog inte bra, men då finns ju bacon som du har provat, kyckling ska väl inte vara nått sämre att göra färs på
  • 14 oktober 2012 12:01
    Fast om man mal ner bacon i kyckling, som inte smakar så mycket, kanske det bara smakar bacon? Jag har ingen aning, jag bara gissar :-) Jag tänkte köpa på mig hela kycklingar, skära bort bröstköttet och spara undan dem och sen använda resten av köttet på kycklingen till färs (älsklingen är inte så förtjust i det andra köttet, han gillar mest bröst) :-) Jag hade en liten fantasi om att använda sidfläsk men det kanske inte heller är nån bra idé. Inte hittar jag något vettigt på internet om kycklingfärsk :-P
  • 14 oktober 2012 14:40
    lflickan
    Du kan använda en spritspåse för att göra korv, lite meckigt men det går. :)
  • 14 oktober 2012 17:44
    Tyckte att jag kände igen den. Den finns just nu på cdon på kampanj för 2190 kr :) har suttit och tittat på den och drömt mig iväg! Nu blev jag lite mer sugen... :) http://cdon.se/hemelektronik/bosch_mum54240-15922766
  • 14 oktober 2012 17:47
    Men nog ska det gå med sidfläsk inte rimmat att blanda i men där får du nog prova dig fram

Logga in för att skriva en kommentar.