icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5998343
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
3 oktober 2013 10:16
6

Hoppas på sol

Jag hoppas på sol i Karlstad på lördag för då ska vi springa 6-timmars på Tingvalla IP. Vi blir nog inte så många, säsongen är nästan över och det kan bli både svalt och blött om man har otur. Dessutom är jag som många andra lite ur form vid den här tiden på året, några 5 mil på 6 timmar tror jag inte på direkt. Men man vet aldrig, jag trodde inte på maran på under 4,5 timma heller så jag ska inte såga idén helt. Nu när det är säsong för rotsaker är det jättelätt att vara vegetarisk, eller så gott som i alla fall. Aubergine är ju så himla gott, särskilt skivad och marinerad som om det vore en köttskiva. Sen är det bara att steka, och avnjuta till t ex ugnsrostade rotsaker (favorit). Rotmos är också en favorit, problemet blir dock att jag inte vet vad som passar till. I vanliga fall serverar jag rotmoset till falukorv och frikostigt med senap men det är ju knappast vegetariskt. Jag har faktiskt köpt hem torsk (fisk är knappast vegetariskt men för fisk kan jag göra undantag för att det är så nyttigt) och några kycklingbröstfiléer. Kyckling är gränsfall känns det som, det må vara nyttigt och det är ekologiskt och allt det där, men det känns ändå som "fusk". I veckan åt vi köttfärssås på riktigt köttfärs, och jag kände smaken av nötfärsen på ett sätt jag inte gjort innan. Det var inte riktigt gott faktiskt, men är man bjuden äter man, tackar för maten och så är det bra med det. Men vänjer man sig verkligen av med kött så fort som på två månader? Det går åt stora mängder frysta grönsaker, linser, baljväxter och faktiskt också en hel del färska grönsaker. För det mesta hinner jag faktiskt använda dem innan de blir gamla, så antingen har jag blivit bättre på att inte köpa på mig för mycket eller så använder jag mer färska grönsaker i maten nu än förut. Oavsett anledning så håller jag vikten, har sänkt kolesterolet rejält och jag mår bra på alla plan. Det är nog för mig.

Kommentarer

  • 3 oktober 2013 11:07
    Kikärterna ska förresten bly "typ rostade" det funkar ju också med nötter (fast då skulle jag krydda med chili) eller sojabönor (då skulle jag krydda med ingefära)
  • 3 oktober 2013 11:22
    Eh bli såklart inte bly :P på tal om mosad silken tofu (eller i alla fall mjuk tofu, jag gör ju in egen) det är perfekt ersättning till mjukost. Man mosar den helt enkelt och kryddar med det man vill ha, godast var vitpeppar och citron men vitlök och örter och vitlök var också supergod. Det funkar både på dom vanliga kexen och surdegsbröd
  • 3 oktober 2013 11:02
    rotmos passar säkert till fröbollarna (jag gör aldrig rotmos själv men jag tror det skulle passa) en annan jättegod rotsaksrätt är att ta valfria rotsaker, ev lök i klyftor och lite vitlök, potatis och sen kokta kikärter. Detta saltas, peppras och strös med spiskummin och när man får ut det från ugnen så strör man på persilja och ev ringlar över lite olivolja. bitarna skärs i bitar så att dom blir färdiga ungefär samtidigt. Nu är vi inga såsmänniskor så vi äter det utan sås men jag gissar att antingen en het tomatsås funkar (lök, vitlök fräses i olja, på med krossade tomater och valfria kryddor och låt koka ner så mkt som möjligt, ev kan man mixa såsen) eller en örtig youghurtigaktig (el mjölkfri variant tex silken tofu, rörd med citron och örter ev nån veg grädde också) variant.
  • 3 oktober 2013 16:59
    Lycka till på Lördag!
  • 3 oktober 2013 19:06
    Rapchic, att jag inte tänkte på det? Fröbollarna borde ju fungera alldeles utmärkt! Det är synd att jag är så grön på tofu, det låter som ett bra komplement till det vegetariska. Är den man köper bra, eller ska man satsa på att göra egen? Tack DYR! :-)
  • 3 oktober 2013 20:32
    Jag gör egen eftersom köpt är så dyr och jag tycker egen funkar lika bra enligt vad jag testat (förutom den marinerade, då är den köpta bättre, i alla fall än min marinerade för jag är inge bra på att marinera annat än bönor så till jul blir det köpt tofu) om man jämför kostar nog inte hemmagjord tofu mer än 3:- och köpt 30:- (här i alla fall) Börjar du göra egen ska du nog däremot satsa på att köpa en sojamjölksmaskin, det mer än halverar jobbet :)

Logga in för att skriva en kommentar.