Vad bra saker man kan ha saffran till!
Nu är jag riktigt nöjd, jag har totat ihop ett recept efter eget huvud efter att ha läst ett sopprecept jag ogillade. Receptet ifråga innehöll vitt vin och ostron bland annat, men det gav mig en idé. Tomater, vit fisk och saffran borde gå bra ihop. Alltså tog jag krossade tomater, lät dem sjuda upp med lite rapsolja och kokade torskbitar i tomatkrosset. Jag kryddade med ganska stora mängder saffran, svartpeppar, salt och ungefär en halv buljongtärning.
Det är svårt att förklara hur gott det blev, saffran i mat är inget nytt men det är lika överraskande gott varenda gång. Ungefär som kanel eller riktigt mörk choklad, de flesta tänker på de smakerna som "bakverk" eller "efterrätter" men de kan lika gärna fungera tillsammans med lamm eller kyckling.
Jag blir inte heller ledsen över följande innehåll:
Kcalorier: 281 / portion
Energifördelning (en portion):
Fett: 8 gram
Protein: 40 gram
Kolhydrater: 10 gram
Nu tog jag i och för sig bara hela grytan och delade på fyra, vilket skulle innebära att varje portion innehåller 200g torsk, 200g krossade tomater, 62,5 gram grönsaksblandning, 0,5 msk rapsolja och kryddorna. Det är ganska stora mängder mat faktiskt. Det är väldigt stora mängder mat till och med, till grytan serverade jag ris dessutom. Även om man tar i ordentligt kommer man ändå inte ens upp i 500kcal på en rejält portion.
Men så vansinnigt gott som det var så tror jag inte det är mer än 4 portioner på 2 fiskblock faktiskt. Så gott var det.
Gillar
Kommentarer
-
Underbart när man lyckas och kan imponera på familj eller vänner med middagen! Själv är jag kock och vet precis vad du menar med svensk kryddinskränkthet (nytt ord!)! :)
-
Så kul att exprimentera med maten
-
Verligen roligt och kul! intressant med saffran att det kan bli så gott.
-
Verligen roligt och kul! intressant med saffran att det kan bli så gott.
-
tictac, vilket bra ord! träffsäkert!
Jag tror jag gjorde rätt som inte tog så många andra smaker i fiskgrytan utan lät saffranet få briljera solo, det fungerade makalöst bra till tomaterna. Tänk att saffran kan vara så gott!!!
Jag måste testa fler gånger, med annan fisk, anda grönsaker och kanske peta i en räka på slutet?
Logga in för att skriva en kommentar.