icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5999423
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
30 november 2014 00:27
5

Vad bra saker man kan ha saffran till!

Nu är jag riktigt nöjd, jag har totat ihop ett recept efter eget huvud efter att ha läst ett sopprecept jag ogillade. Receptet ifråga innehöll vitt vin och ostron bland annat, men det gav mig en idé. Tomater, vit fisk och saffran borde gå bra ihop. Alltså tog jag krossade tomater, lät dem sjuda upp med lite rapsolja och kokade torskbitar i tomatkrosset. Jag kryddade med ganska stora mängder saffran, svartpeppar, salt och ungefär en halv buljongtärning.

Det är svårt att förklara hur gott det blev, saffran i mat är inget nytt men det är lika överraskande gott varenda gång. Ungefär som kanel eller riktigt mörk choklad, de flesta tänker på de smakerna som "bakverk" eller "efterrätter" men de kan lika gärna fungera tillsammans med lamm eller kyckling.

Jag blir inte heller ledsen över följande innehåll:

Kcalorier: 281 / portion
Energifördelning (en portion):
Fett: 8 gram
Protein: 40 gram
Kolhydrater: 10 gram

Nu tog jag i och för sig bara hela grytan och delade på fyra, vilket skulle innebära att varje portion innehåller 200g torsk, 200g krossade tomater, 62,5 gram grönsaksblandning, 0,5 msk rapsolja och kryddorna. Det är ganska stora mängder mat faktiskt. Det är väldigt stora mängder mat till och med, till grytan serverade jag ris dessutom. Även om man tar i ordentligt kommer man ändå inte ens upp i 500kcal på en rejält portion.

Men så vansinnigt gott som det var så tror jag inte det är mer än 4 portioner på 2 fiskblock faktiskt. Så gott var det.

Gillar

Kommentarer

  • 30 november 2014 07:22

    Underbart när man lyckas och kan imponera på familj eller vänner med middagen! Själv är jag kock och vet precis vad du menar med svensk kryddinskränkthet (nytt ord!)!  :) 

  • 30 november 2014 07:42
    gittan52

    Så kul att exprimentera med maten smiley

  • 30 november 2014 09:29

    Verligen roligt och kul! intressant med saffran att det kan bli så gott.

  • 30 november 2014 09:29

    Verligen roligt och kul! intressant med saffran att det kan bli så gott.

  • 30 november 2014 10:22

    tictac, vilket bra ord! träffsäkert!

    Jag tror jag gjorde rätt som inte tog så många andra smaker i fiskgrytan utan lät saffranet få briljera solo, det fungerade makalöst bra till tomaterna.  Tänk att saffran kan vara så gott!!!

    Jag måste testa fler gånger, med annan fisk, anda grönsaker och kanske peta i en räka på slutet?

Logga in för att skriva en kommentar.