Hemlagad majonnäs
Det är flera år sen jag slutade köpa majonnäs, det är så himla enkelt och gott att göra egen, det tar typ 3 minuter. Inge kemikaler, tillsatser eller annat skräp, bara rena råvaror
Jag tar 1 ägg o knäcker i en gammal honungsburk, häller på 2½ dl rapsolja, 2 tsk vitvinsvinäger, ½ tsk senap, salt o peppar.
Ställ ner mixerstaven i botten på burken och kör på full effekt, när det blivit majonnäs vicker o drar man staven sakta uppåt så all olja mixas in .. klart!
Roade mig med att göra en bildstudie när jag gjorde kvällens majonnäs till räkorna ..
Gillar
Kommentarer
-
Kul med illustrationer! :-)
-
Det där var ju smart med gammal honungsburk, ska testa jag också. Tack för tipset!
-
Jag kommer verkligen att testa detta!
Vilken senap rekommenderas?
-
Tack för tipset
-
Häftig bildsekvens!
Krusmor, jag tar häften Dijon och hälften svensk. Vill du ha Aioli är det bara att slänga ner en vitlöksklyfta med allt det andra + salt o peppar förstås, och köra med kniven.
-
Jag använder vanlig svensk ekologisk senap =)
-
Aha, med andra ord;
"Man tager vad man haver och det blir vad det blir" .... ;)
Logga in för att skriva en kommentar.