icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
27 mars 2011 11:06
7

Glutenintolerant, hur vet man?

Hur vet man att man är glutenintolerant? Finns det grader i intoleransen? Alltså att du kan vara helt intolerant till att ha en lättare känslighet för gluten? Har svårt att hitta information som är enkel att förstå så nu är ni mitt hopp!!:)

Kommentarer

  • 27 mars 2011 11:25
    Jag har nu jobbat me olika matprodukter,, Så här ser jag det enklaste du kan göra för att testa,, Man kan ha olika grader som me Laktos,, Testa o ta bort vissa saker som har mycke gluten o som du äter varje dag,, o får du inget svar där så gå till läkaren o testa dig:))
  • 27 mars 2011 12:12
    Låter som en bra strategi! Ska testa! Taxk
  • 27 mars 2011 13:43
    jennyb
    om du har uteslutit gluten så kan du inte gå till läkaren och ta prover direkt eftersom då har tarmen varit fri ifrån det som irriterar, alltså ska du äta gluten fram till dess du tar provet annars blir resultaten missvisande. för en vuxen person tar det upp till ett år innan man blir bättre av glutenfri kost och innan tarmluddet i tarmarna byggts upp igen. laktos kan man pröva sig fram med genom att utesluta ur kosten men jag rekommenderar dig att ta ett prov för just gluten. läs lite här så kanske du får ett bättre grepp om celaki: [LANK]http://www.celiaki.se/jag-ar/glutenintolerant/[/LANK]
  • 27 mars 2011 13:45
    jennyb
    och har man glutenintolerans så måste man utesluta alla produkter med gluten bara så du vet, det funkar inte att äta mindre mängder gluten osv... resten av livet ska man inta en glurenfri kost. svindyrt och med ett stramt utbud av produkter i affären :(
  • 27 mars 2011 16:43
    Jag tror iofs inte att jag har någon kraftig form av glutenintolerans mer en känslighet om ni förstår vad jag menar. Och frågan är om man kan vara lite intolerant alltså känslig för intag av gluten. Orsaken till att jag frågar är att jag varje gång jag äter pasta, bröd osv får jag ont i kroppen, magen lägger av, jag är tröttare än tröttast osv. Började fundera i banor kring detta om gluten..
  • 27 mars 2011 20:20
    jennyb
    vad jag har lärt mig så är man inte lite känslig eller mycket, utan är man allergisk mot gluten så är man, inte riktigt som med laktos där man kan ha lite olika grader... sen reagerar ju alla lite individuellt förstås. om du är glutenintolerant så har du inte bara problem direkt efter du har ätit gluten utan du har magproblem hela tiden. det du beskriver låter mer som att du blir så där typiskt däst som man kan bli av just pasta och bröd, det lägger sig liksom i en klump i magen bara... innan jag slutade med gluten mådde jag illa jämt, svår förstoppning, enorma sår i munnen och en massa andra bieffekter. men som sagt, gå och ta ett prov så du slipper undra, det kan vara så pass enkelt att du har IBS som ger lite liknande symtom.
  • 27 mars 2011 21:34
    Som du det har jag inte! Huva! MMM det ä'r nog mer att min kropp inte tycker om pastajunk utan vill ha ren mat som kött och grönsaker

Logga in för att skriva en kommentar.