Idag blev jag glass-frestad när jag såg "alla" gå runt och slicka på maffiga glassar. Jag mindes plötsligt ett gott men nyttigare glassrecept jag lärde mig på Viktväktarna för många år sedan.
Börja med att blanda 10% yoghurt med lite flytande honung. ( ca 1,5 dl till 2 portioner). Hacka två rutor 70% choklad samt några naturella nötter (ca 4 st).
Ta fram en matberedare. Häll i frysta hallon efter behag. Kör mixerkniven en stund. Eventuellt kan man sockra bären lite...men MYCKET sparsamt. Blanda i 0,5% naturell yoghurt och kör med mixerkniven tills det blir en bra glasskonsistens. Jag mätte inte men kanske att jag hällde i 1 - 1,5 dl. Man får gå på känn. Lägg en sked av "honungsyoghurten i 2 dessertskålar. Fördela hallonglassen ovanpå. Toppa med ytterligare en sked honungsyoghurt. Strö över choklad och nöt-hacket . Njuuut. omgående.
Vi använder cookies för funktion, analys och marknadsföring. Det innebär lagring eller åtkomst av data på din enhet eller webbläsare. Funktionella cookies är nödvändiga för att hålla våra tjänster säkra, förhindra missbruk av tjänsterna och för att se till att de alltid fungerar bra.