Testbakning
Har kollat in olika recept på havrebröd på senaste tiden och kommit fram till att de absolut flesta av dem egentligen ät vetebröd med en liten hint av havre.. Så idag var jag bara tvungen att prova på att baka ett havrebröd helt uteslutande bakat på havre, jag valde fiberhavregryn. Jag tog iof inte i något smör, kom på det lite sent(när de stod i ugnen). Det blev ju en rätt kletig deg så jag hällde smeten i muffinsformar. När de var klara så var de.... inte degiga utan mer "sticky" så jag skar ut dem med kniv och tog smör på bottensidan som inte var torr. Himmelskt goda var de iaf. Smakade som nybakta scones ungefär.
Någon som har några bra tips på ingredienser som kan hälpa havrebröd till det?
Jag hade endast i havregryn, vatten, bakpulver och lite salt/socker. Typ sconesrecept.
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.