Mycket engagerad
165 inlägg
tips på kalorisnålt men billigt bröd.. gärna väldigt mörkt, tycker surdegsbröd o rågbröd innehåller nästan lika mkt kcal som vanligt?
Ja alltså, om du inte vet så blir det lite svårt för oss att gissa också. Men när man inte vet så brukar jag gilla att överskatta allt. =) Var det sojafärs eller missuppfattade jag dig? Äter själv mestadels veganskt så gissar på runt 160-190kcal, men säg 200kcal/100 gram för säkerhets skull. På Santa Marias sida står tacokrydda som 300kcal/100 gram. Men helt ärligt, det verkar som att du åt så pyttelite och alldeles för många variabler, såsom olja, extraingredienser etc, att det nog är bättre att bara låta det vara. Det var inte många kalorier iallafall.
Jätebra svar från er båda!! Jag brukar med hellre ta mer än mindre än jag uppskattar..känns bättre då. Är det så pass mycket i tacosfärs...ojo jag kör på 300kcal/100g
kollade upp viktväktarnas heta nudel soppa (otroligt god) men det var väldigt mycket att äta 400ml som var en hel burk (portion) så vägde det jag tog och det var lite kvar, men det stod där bak att det blev 114kcal/400ml och inte 114kcal/400g.. så väger 100 ml 100g?
Oj, känns som om denna tråd har hamnat långt ifrån bröd nu (titeln på diskussionstråden). Mitt råd till dig lillys är att lära dig använda matdagboken här och fylla i allt (även frukost som ju är viktigt att få i sig om man går i skolan). Då får du svar på många av dina frågor om hur mycket olika livsmedel innehåller. När det gäller köttfärs till taco t.ex. så finns det i livsmedelsdatabasen något som heter "Köttfärsröra till tacobröd" och då inkluderar det stekning och kryddning. Hur man sen lär sig uppskatta vikten handlar bara om träning. Jag antar att du äter hemma också och om du använder våg där så ta så mycket som du skulle gissa är rätt och kolla sedan vikten. Det finns vissa storlekar man lär sig så småningom, t.ex. att ett normalstort ägg väger drygt (lite mer än) 50 g. Stora ägg mer såklart och små ägg mindre. Tar man en potatis i den storleken väger det ungefär samma sak, så en äggstor potatis väger ca 50 g. När det står på en sopp-förpackning att 400 ml innehåller x kcal så menar de att man fyller på med vatten i den behållaren och att det då blir den mängden. 400 ml är inte nödvändigtvis 400 g eftersom nudlarna väger mer, men när det gäller vätska är det ofta detsamma.
Ja du har rätt! Är bara så rädd för ätt göra fel o gå ut fel håll!, men tack för ditt svar det var riktigt bra!:)
Hej jag tänkte höra med er om ni någon gång gjort omelett på bara äggvita? grundrecept är ju ägg,vatten och salt&peppar.. men jag undrar hur man gör om man bara kör med äggvitan..blir det bra?! någon som vet..
Hej nu var det längesen men detta låter inte rimligt för mig så tänkte checka med er :) jag gjorde en grönsaks och kött-soppa med detta - potatis 318- 242kcal -tomat 137g- 32 kcal -morot 233g- 105 kcal -köttfärsbullar (23%) 126g- 153kcal -purjolök 33g- 11kcal -grönsaksbuljong 1 tärning- 14 kcal - bondbönor 229- 153kcal De mätte jag upp rått och det blev 686 kcal allt tillsammans och sedan vägde soppan efter 1907g jag delade det och fick då 36kcal/100g - kan detta stämma..eller ser det troligt i era ögon? :) jag åt 333g
Nu tänkte jag göra soppa igen, den var så himla god och jag bara tänkte såhär, om jag mäter upp allting (rått) som sist och sedan väger jag kastrullen innan jag gör själva soppan och efter när allt är kkart väger jag hela alltet tillsammans (alltså soppan i kastrullen istället för att hälla över den i en shit form som jag fick göra sist) kan jag sedan ta hela vikten på dessa tillsammans och ta bort kastrullens vikt? Får jag soppans vikt då så jag kan räkna ut antal kcal/100g? SUPER TACKSAM FÖR SNABBT SVAR!!