Kost: GI
Visa veckomenyer för:
Här nedan ser du våra färdiga menyer som du enkelt kan kopiera in till ditt kost- och motionsschema. Välj önskad vecka och kopiera den till ditt kost- och motionsschema.
ISO-dieten menyförslag vecka 1.
Isodieten Innehåller i genomsnitt ca 1400-1500 kcal/dag. Energifördelningen är ISOkalorisk, dvs ungefärligt jämnt fördelad mellan kolhydrater, fett och protein. Drick vatten eller smaksatt vatten till varje måltid. Lycka till!
-
1430 kcal
Kalorier
-
52 gram
Fett
-
109 gram
Protein
-
116 gram
Kolhydrater
ISO-dieten menyförslag vecka 2.
Isodieten Innehåller i genomsnitt ca 1400-1500 kcal/dag. Energifördelningen är ISOkalorisk, dvs ungefärligt jämnt fördelad mellan kolhydrater, fett och protein. Drick vatten eller smaksatt vatten till varje måltid. Lycka till!
-
1430 kcal
Kalorier
-
57 gram
Fett
-
109 gram
Protein
-
116 gram
Kolhydrater
ISO-dieten menyförslag vecka 3.
Isodieten Innehåller i genomsnitt ca 1400-1500 kcal/dag. Energifördelningen är ISOkalorisk, dvs ungefärligt jämnt fördelad mellan kolhydrater, fett och protein. Drick vatten eller smaksatt vatten till varje måltid. Lycka till!
-
1430 kcal
Kalorier
-
52 gram
Fett
-
109 gram
Protein
-
116 gram
Kolhydrater
ISO-dieten menyförslag vecka 4.
Isodieten Innehåller i genomsnitt ca 1300-1500 kcal/dag. Energifördelningen är ISOkalorisk, dvs ungefärligt jämnt fördelad mellan kolhydrater, fett och protein. Drick vatten eller smaksatt vatten till varje måltid. Lycka till!
-
1450 kcal
Kalorier
-
49 gram
Fett
-
113 gram
Protein
-
126 gram
Kolhydrater
LCHF / Keto kostschema - Vecka 4.
LCHF (Low Carb Hight Fat) i 10 veckor - Frukost, lunch och middag. LCHF är naturlig mat med lite kolhydrater och mycket fett. Denna diet förespråkas av allt fler och är väldigt populär, bl.a. som viktminskningsmetod och bland diabetiker.
-
1600 kcal
Kalorier
-
130 gram
Fett
-
95 gram
Protein
-
16 gram
Kolhydrater
Matdagbokens GI meny - Vecka 1
GI-metoden är en erkänd och effektiv metod för viktminskning. Man vet idag att det inte bara är mängden mat man äter som påverkar hälsan utan även hur snabbt nedbrytbar den är. Kost med lågt GI (glykemiskt index) bryts ner långsammare vilket påverkar blodsockret positivt och man håller sig mättare längre vilket kan bidra till mindre småätande. Det höga intaget av fullkornsprodukter, grönsaker och baljväxter gör det möjligt att bli mätt på mat som innehåller förhållandevis lite energi.
-
1250 kcal
Kalorier
-
52 gram
Fett
-
71 gram
Protein
-
111 gram
Kolhydrater
Matdagbokens GI meny - Vecka 2
GI-metoden är en erkänd och effektiv metod för viktminskning. Man vet idag att det inte bara är mängden mat man äter som påverkar hälsan utan även hur snabbt nedbrytbar den är. Kost med lågt GI (glykemiskt index) bryts ner långsammare vilket påverkar blodsockret positivt och man håller sig mättare längre vilket kan bidra till mindre småätande. Det höga intaget av fullkornsprodukter, grönsaker och baljväxter gör det möjligt att bli mätt på mat som innehåller förhållandevis lite energi.
-
1300 kcal
Kalorier
-
47 gram
Fett
-
71 gram
Protein
-
141 gram
Kolhydrater
Matdagbokens GI meny - Vecka 3
GI-metoden är en erkänd och effektiv metod för viktminskning. Man vet idag att det inte bara är mängden mat man äter som påverkar hälsan utan även hur snabbt nedbrytbar den är. Kost med lågt GI (glykemiskt index) bryts ner långsammare vilket påverkar blodsockret positivt och man håller sig mättare längre vilket kan bidra till mindre småätande. Det höga intaget av fullkornsprodukter, grönsaker och baljväxter gör det möjligt att bli mätt på mat som innehåller förhållandevis lite energi.
-
1285 kcal
Kalorier
-
51 gram
Fett
-
77 gram
Protein
-
116 gram
Kolhydrater
Matdagbokens GI meny - Vecka 4
GI-metoden är en erkänd och effektiv metod för viktminskning. Man vet idag att det inte bara är mängden mat man äter som påverkar hälsan utan även hur snabbt nedbrytbar den är. Kost med lågt GI (glykemiskt index) bryts ner långsammare vilket påverkar blodsockret positivt och man håller sig mättare längre vilket kan bidra till mindre småätande. Det höga intaget av fullkornsprodukter, grönsaker och baljväxter gör det möjligt att bli mätt på mat som innehåller förhållandevis lite energi.
-
1250 kcal
Kalorier
-
52 gram
Fett
-
73 gram
Protein
-
110 gram
Kolhydrater
Matdagbokens GI Rivstart meny - Vecka 1
För dig som vill rivstarta din viktminskning med hjälp GI-dieten är detta en utmärkt 4-veckorsmeny. Precis som i vår andra GI-meny innehåller recepten livsmedel med lågt GI (glykemiskt index). Det som gör denna meny till en rivstart är att den utöver lågt GI, dessutom innehåller en ännu lägre andel kolhydrater likt LCHF.
-
1300 kcal
Kalorier
-
80 gram
Fett
-
105 gram
Protein
-
37 gram
Kolhydrater
Matdagbokens GI Rivstart meny - Vecka 2
För dig som vill rivstarta din viktminskning med hjälp GI-dieten är detta en utmärkt 4-veckorsmeny. Precis som i vår andra GI-meny innehåller recepten livsmedel med lågt GI(glykemiskt index). Det som gör denna meny till en rivstart är att den utöver lågt GI, dessutom innehåller en ännu lägre andel kolhydrater likt LCHF.
-
1320 kcal
Kalorier
-
80 gram
Fett
-
95 gram
Protein
-
48 gram
Kolhydrater
Matdagbokens GI Rivstart meny - Vecka 3
För dig som vill rivstarta din viktminskning med hjälp GI-dieten är detta en utmärkt 4-veckorsmeny. Precis som i vår andra GI-meny innehåller recepten livsmedel med lågt GI(glykemiskt index). Det som gör denna meny till en rivstart är att den utöver lågt GI, dessutom innehåller en ännu lägre andel kolhydrater likt LCHF.
-
1260 kcal
Kalorier
-
71 gram
Fett
-
97 gram
Protein
-
52 gram
Kolhydrater
Det går bra att ta bort / lägga till måltider och livsmedel efter egna önskemål. Tänk på att fråga din läkare innan du gör förändringar i din kost. Speciellt om du har någon sjukdom eller äter medicin för något. Kosttillskott i form av multivitamin&mineraltablett kan vara bra att komplettera med vid behov. Lycka till!!