icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
44-årig kvinna som sakta men säkert har lagt på mig kilo för kilo. Med jämna mellanrum får jag för mig att ta tag i mitt liv och göra en förändring, men jag vill ändå inte kalla mig för en jo-jo-bantare. :-)

Jag är långtidssjukriven sedan 5-6 år tillbaka (usch vad tiden går fort), men är nu så sakta på väg ut i verkligheten igen. Ytterligare en orsak till att jag inte vill se ut så här. Arbetar nu 50% och är "tvungen" att vistas ibland folk. =)

Det är egentligen inte särskilt svårt att gå ner i vikt (men tyvärr har jag alltid tyckt att det ät tråkigt), det svåra är att hitta ett sätt som fungerar på lång sikt. Jag behöver hitta en metod som jag kan leva med i resten av mitt liv.

Nu har jag kommit en bit närmare mitt mål och har kompletterat min presentationsbild. Har nu (feb 2011) 5kg kvar till "normalt" BMI.

Hmmm... en uppgång efter sommaren (så ovanligt!) - nya tag!
8 juli 2010 14:27
4

Inte så farligt =)

Tog mig i kragen och ställde mig på vågen, för första gången på 1 månad. Jag hade gått upp 1,1 kg. Det kan jag leva med!

Nu får jag försöka ta mig i kragen och skärpa till mig med maten. Vilket ju startade jättebra idag, NOT!

Jag och en väninna tog en lunch på en japansk restaurang med en jättegod lunchbuffé. Och som alla vet är det ju sååå lätt att äta för mycket just när det gäller bufféer. Lite sånt, och lite sånt, och lite.... och de var ju jättegoda jag får ta ett par till... och lite mer av det där...

Nu är jag mätt!


Kommentarer

  • 8 juli 2010 19:08
    pralin
    men de var väl bra att de var så lite upp, så då kan du känna dej nöjd. Jag är inte så mycket för buffe, klarar inta all blandning magen säger ifrån. Men som jag sakt jag ligger lågt med att göra nåt just nu tar de senare. sköt om dej
  • 8 juli 2010 20:14
    Soppan
    Bufféer har hjälpt mig upp i vikt. Jag är en sådan som kan fortsätta äta i all evighet. Dock har jag lärt mig att främst ta utav det "dyra och goda" när det gäller bufféer. Så potatis, ris och det mesta utav den billiga maten som man lätt ordnar hemma brukar sällan hamna på min tallrik. Men i kött, wok, såser och lite roligare grönsaker frossar jag i. Farligt värre, men så länge man njuter och inte äter bara för att frossa - så är det minsann värt det! ;)
  • 8 juli 2010 20:34
    Underbart med buffe! Då kan det bli lite mycket, men ett kilo kan det ju slå på ibland. En promenad så vips är det bättre. Kram Vivan
  • 9 juli 2010 16:16
    hej ja bufféer är fina grejer det. Man äter för mycket bara. Men det är gott o man får passa på när man är ute ibland tycker jag. I morrn ska vi ha buffé här det är faktiskt 17 åringen som beställt buffé o dessutom tobleroneparfait som efterrätt. huga... jag får körapå crossen så det ryker. hälsn yrla

Logga in för att skriva en kommentar.