icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu för tiden skriver jag inte särskilt mycket här. Vill man läsa mera får man gärna kolla in min andra blogg - www.hejamej.wordpress.com :-)
13 november 2012 20:52

Tisdagsrapport och mattips

Kontrollvägde mig idag och vikten från igår stämde så nu väger jag 76 kilo även här på Matdagboken. Idag har annars varit en mycket trött dag. Somnade alldeles för sent och klockan ringde för tidigt imorse. Men jag trotsade tröttheten och tog faktiskt en promenad på lite mer ämnen halvtimme. Förkylningen verkar inte vara det minsta påverkad så nu blir det promenader framöver. Matmässigt bjöd dagen på kyckling och fullkornsris till lunch - gott och hyfsat nyttigt. Sedan har jag två mattips: Tipd 1. Om man bor i närheten av Lidl - köp deras kvarg/yoghurt-blandning. 250 g med lågt fettinnehåll. Tillsätt lite hallon så har du ett stabilt mellis för strax över 150 kalorier. Tips 2. Jag gillar att göra vegetarisk lasagne men lasagneplattor känns inte som ett bra alternativ så därför blev det mer av en gratäng. Vill du laga denn fantastiska rätt, gör så här: Hacka paprika, zucchini, aubergine och lök i små bitar. Fräs i lite olja. Samtidigt kokar du 2 dl röda linser ca 5 minuter (eller har i en burk färdigkokta på slutet sv såsen) Häll i en burk krossade tomater i grönsaksblandningen. Ha i en grönsaksbuljongtärning, massor timjan samt salt och peppar. Låt koka ca 10 minuter. Värm ugnen till 200 grader medan såsen kokar. Förbered själva "locket" till gratängen - mosa fetaost tillsammans med keso. När såsen kokat tio minuter häller du i de kokade linserna och ev. Någon matsked crème fraîche. Häll såsen i en ugnsfast form, strö över färsk spenat och så till sist ost och kesoröran. In i ugnen tills locket har fått lite färg. Denna rätt kan varieras med andra grönsaker, någon annan ost ( gott med chèvre också) och kryddor. Tar man en av varje av ovanstående grönsaker får man en gratäng som räcker till 4 personer. Hoppas att jag kunde glädja er med lite mattips! Skön kväll!

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.