Dagens mat
Frukost: fil med blåbär
Lunch: tacosallad, sallad, gurka, tomat, röd paprika, lök, tacosås och cf med vitlök i
Middag: mer tacosallad
Kvälls: en apelsin, lite nötter och två skivor ost
Kvälls: macadamianötter och lite fläsksvålar
Nu när jag kom hem ställde jag mig och gjorde de goda fetaostköttfärsbiffarna, till matlåda imorgon och sen ska jag frysa in 6 biffar med, känner mig väldigt duktig ;) Hur gör ni när ni tar upp biffarna sen, låter man de bara tina och sen micrar eller steker man upp dom igen ? Första gången jag fryser in som sagt.....
Nu ska jag snart nanna, jobb imorgon igen, min favorittid 12-20, som jag jobbar nästan alltid känns det som, jaja ledig på söndag iaf, alltid ngt ;) Godnatt
Kommentarer
-
Mer matlådsprat alltså - jag är ju som sagt matlådsfascist så jag delar gärna med min av mina erfarenheter :-) Om jag har med mig en låda fryst mat till jobbet tar jag fram den på morgonen o låter den stå i rumstemperatur tills det är dax för lunch, då brukar den vara halvtinad, o kör sen i micron några minuter. Tar jag fram en matlåda hemma kör jag in den i micron direkt. Då tar det lite längre tid, men blir ju betydligt snabbare än att ta fram stekpanna eller sätta på vanliga ugnen... Jag brukar frysa in all typ av mat, även om jag tycker att potatis o pasta tappar en del på att frysas... Det bästa är mat som är lite "såsig" så att det inte maten torkar ut när man värmer den sen. Om jag ska ha frysta grönsaker till maten brukar jag inte ha kokat dem innan utan plockar dem bara direkt ur frysen, skvätter lite vatten på dem och kör dem sedan varma i micron. Lätt som en plätt :-)
-
tack för tipsen =) hoppas jag med blir bättre på att frysa in, det negativa är att vi inte har mkt frysutrymme, så har man då storhandlat så e de inte så mkt plats kvar :(
Logga in för att skriva en kommentar.