icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Här kan ni läsa min blogg: http://cupcaketrainee.blogspot.com/
Den har absolut inget att göra med diet eller hälsa, snarare tvärt om. Jag testar och visar mina olika projekt i köket. Bra för själen, det får i alla fall mig att må bra.
24 mars 2011 14:51
6

Ni som är nyfikna på shiratakinudlar

Först och främst angående min challenge att äta minst 1300 per dag från och med i måndags: Det blev ju en total flopp i måndags, kl 9 på kvällen var jag fortfarande proppmätt från middagen, verkligen proppmätt! Tisdagen gick lite bättre, jag kom upp över 1000 kcal i alla fall. Det är konstig, till helgen om jag ska ha tjejmiddag med mina vänner så kan jag lätt äta mer än jag borde men till vardags får jag sån ångest om jag äter mer än jag brukar. Men i alla fall, i går gick bättre. Jag var och fikade på ett kondtori och åt en tårtbit, mitt i veckan!(hehe) Men trots det kom jag bara upp i knappt 1100 kcal - men som sagt, det går ju framåt. Kanske kommer jag in i mina 1300-rutiner nästa vecka. Nu till nudlarna... Jag fick hem ett 10-pack med shiratakinudlar som jag och många andra varit nyfikna på. Nu har jag provat dem 2 ggr och jag tycker faktiskt de är helt ok. Visst, det är ju inte som att äta pasta eller rikiga nudlar, de är lite halvsega eller gummiaktiga, men om man vill ha en lite snålare lunch utan att gå hungrig så är de helt perfekta... man blir verkligen proppmätt! Och mättnaden sitter i rätt länge tycker jag. Jag slänger upp lite bilder.. Förresten, för dem som undrar hur man gör med dem: Börja med att klippa upp påsen och hälla nudlarna i en sil(lukta gärna på dem, hihi, de luktar lutfisk!) och spola och skölj i 5 minuter. Ta gärna up dem/kör runt näven i silen osv - de är inte ömtåliga. Efter 5 min kan du stänga av kranen och låta dem rinna av, krama ev. ur vattet lite lätt och lägg nudlarna på en handuk eller papper. Nu ska man torka nudlarna så gott det går. Tryck och kläm på dem, byta till nytt torrt papper osv till de är någorlunda torra. Sen gör jag som så att jag sätter på en stekpanna/wokpanna på medium-hög värme och slänger i nudlarna, kryddar genast med t.ex. grllkrydda och salt och kör runt nudlarna i pannan tills kryddorna blandats - alltså, nudlarna ska "torrstekas" inte med smör eller annat. Sen lägger jag nudlarna i en skål och gör resten av maten - mot slutet, precis innan servering blandar jag nudlarna med resten av maten(oftast en wokblandning). Jag vet inte hur ni andra gör, men så har jag läst/sett mig till att man ska göra och det funkar bra.

Kommentarer

  • 24 mars 2011 14:54
    Nice.. 100gram 5 kcal eller?
  • 24 mars 2011 14:56
    Javisst blev man PROPPMÄTT! :O Delade ett paket med en kompis på lunchen igår, vi var inte lika nogranna som du dock, sköljde bara av och skickade ner dom i lax & kokosmjölk-evjan! :P Vi hamnade i matkoma båda två i en timme och bara satt! XD
  • 24 mars 2011 15:04
    5 per 100 enl. förpackningen, ja. Sådär, nu är bilderna upe. ;)
  • 24 mars 2011 15:04
    jag sköljer bara av dom skakar ordentligt bort vattnet och kastar ner dom i slutet på det jag gör i pannan, funkar det med, inte det godaste jag har ätit men det funkar med mycket kryddor och andra smaker
  • 24 mars 2011 15:05
    Oh, förresten, 200 gram är utan vätskan som den ligger i, alltså bara nudlarna. Först trodde jag att vätskan var inräknad. :p
  • 24 mars 2011 15:26
    Ser riktigt dott ut*L* Lura folk att lukta på dem då är de kanske inte många som törs äta dem*L*

Logga in för att skriva en kommentar.